Başbakan Recep Tayyip Erdoğan,  Sağlık Sen’in Hemşireler Günü Büyük Türkiye Buluşması’na katıldı. Ebeler ve hemşireleri temsilen kürsüye çıkan Hemşire Şenay Özkan’ın  Başbakan Erdoğan’a ’Yıpranma sorunları temel sorunlarımızdan bazılarıdır’ dediği anda salonda  bulunan meslektaşları alkışlarla destek verdi.
Sorunlarını,  Başbakan Erdoğan’a anlatan Şenay Özkan şunları söyledi; "Mesleklerini en iyi ve özverili şekilde yapmaya çalışan zaman zaman da hasta ve hasta yakınları tarafından sözlü yada fiziksel şiddete maruz kalan, ayda ortalama mesai fazlası 8 gün nöbet tutan biz hemşirelerin  bu durumuna duyarlılık göstereceğinize inanıyoruz. Ayda ortalama 8 gün nöbet tutan bir ebe veya hemşirenin eşinin de  sağlık çalışanı olduğu düşünüldüğünde bu ailenin bir ayda 16 günü ayrı geçmektedir. Bu sebeple yapılacak düzenlemelerle kreşlerin zorunlu hale getirilmesi ve 7 gün 24 saat hizmet vermesi bizlerin iş motivasyonunu olumlu yönde etkileyecektir. Yıpranma payıda temel sorunlarımızdan bazılarıdır."  Şenay Özkan’ın konuşması büyük alkış aldı.

Memur-Sen Genel Başkan Yardımcısı ve Sağlık-Sen Genel Başkanı Metin Memiş ise, "Sağlık çalışanları bu hizmeti sunarken yıpranıyorlar. Ancak  yıpranma payı alamıyorlar" dedi.

Erdoğan müjdeyi verdi

Başbakan Erdoğan,  sağlık çalışanlarının yıpranma payına ilişkin  "Arkadaşlarıma talimatı vereceğim. 5 yıl hizmeti olanın bir yıl yıpranması olacak" dedi.

Sağlık çalışanlarının yıpranma payına ilişkin  Başbakan Erdoğan, "Yıpranma payına ilişkin çalışmayı yaptıracağım. 5 yıla 1 yıl. Bu sendikacının söylediği. Demek ki bu işin değerlendirmesini iyi yapmadınız. Ben de arkadaşlarıma talimatı vereceğim. 5 yıl hizmeti olanın 1 yıl  yıpranma payı olacak. Yeni yasama yılına inşallah bu yetiştirilir. Ön hazırlıklarının yapılması gerekiyor" dedi.

"Rüyalarım hayalim bu"

Şehir hastanelerinin rüyası ve hayali olduğunu belirten  Başbakan Erdoğan, "En büyük sevdam şehir hastanelerini kurmaktı. İlk etapta 30 büyük şehrimizde, bu şehir hastanelerini kuracağız. Artık hastalarımız başka yere gitmeden buralarda tedavi olsunlar. Şu anda rüyalarım, hayalim bu. Toplamda 52 bin yatak kapasiteli 64 adet hastaneyi ülkemize kazandırmış olacağız" diye konuştu.

"Obama da bu reformu çıkarmayı çok istedi"

"Bir gün Cuma namazı için Sultanahmet Camisi’ne gitmiştim. Bir turist grup,  sağlık reformunu nasıl yaptınız diye sordular. Ben de kendilerine anlattım. O sırada benim Amerika seyahatim vardı. Onlar da duymuşlar. Dediler ki ’bu  sağlık reformunu bir de sayın Obama’ya anlatsanız.’ Sayın Obama’da bu reformu çıkarmayı çok  istedi. Ancak Kongre devamlı engel koydu. Her şeye rağmen yarım yamalak geçirdi gibi ama hala biraz sıkıntı var. Biz Türkiye’de  sağlık reformunu hallettik" ifadelerine yer verdi.

Başbakan Erdoğan, "Bütün zorluklara çilelere rağmen, insanların en güzel anlarına tanıklık ettiğinizi de biliyoruz. Kötü anları bir tarafa bırakalım.  Sizler umudun adısınız" dedi.

Başbakan Erdoğan konuşmasının ardından  sağlık sektöründe başarı gösteren çalışanlara plaket takdim etti.