Başbakan Ahmet Davutoğlu, partisinin Adıyaman 5. Olağan Kongresi'nde konuşma yaptı. Davutoğlu'nun gündeminde Paralel Yapıya yönelik gerçekleştirilen operasyon vardı.

MİLLET VE TARİH ÖNÜNDE HESAP VERECEKLER

Devlete sızıp operasyona kalkışanların hesap vereceğini söyleyen Başbakan Davutoğlu, "Bu devletin kurumlarına sızıp, Başbakanını, Cumhurbaşkanını, devletin en mahrem toplantılarını dinleyenler, MİT Müsteşarlığına dönük operasyona kalkışanlar, Suriye'de mazlumlara yardıma giden tırları durdurup, ülkemizi dünyaya şikayet edenler, bunların karşılıksız kalacağını düşünmesinler. Bugün de yarın da millet ve tarih önünde hesap verecekler" dedi.

Davutoğlu'nun açıklamalarından satır başları:

"Ebu Zer'in emanetçisi Aziz Adıyamanlılar, Ebu Zer adını ağzına alan Kılıçdaroğlu Osmanlıca için Ortaçağ benzetmesi yapmadı mı? Kılıçdaroğlu'nun özür borcu var. Osmanlıca için Ortaçağ demeyeceksin.Bir daha bu milletin inancına, örfüne, kültürüne kimse artık hakaret edemeyecek.

HEDEF ERDOĞAN'I CUMHURBAŞKANI YAPTIRMAMAKTI

Bizde ideallerimize ulaşana kadar durmak yoktur. Biz bu milletin ta kendisiyiz, milletin izzetine sahip çıkarız. Gezi olayları ve 17-25 Aralık operasyonlarında hedef, Başbakan Erdoğan'ı cumhurbaşkanı yaptırmamaktı, başaramadılar.

NEREDE DARBE VARSA ORADA CHP VAR

Nerede vesayet, darbe varsa orada CHP var. Bürokrasiye sızmış bir paralel çete, milli iradeyle iktidara gelen AK Parti'yi iktidardan uzaklaştırmak istedi. O paralel çeteyle ilgili adım atılınca onlardan önce Kılıçdaroğlu konuşuyor. Çünkü onlarda vesayet var.

HİZMET GÖRÜNTÜSÜ ALTINDA İKTİDARA SAVAŞ İLAN ETMİŞLER

Hiç kimseye yürüttüğü faaliyet dolayısıyla herhangi bir önyargıyla bakmadık. Ta ki hizmet görüntüsü altında birileri eğer bürokrasiyi kontrol etmek üzerinden ülkenin seçilmiş iktidarına savaş ilan etmişse işte o anda durum değişti. O andan itibaren bize tevhi edilen milli irade emanetini sonuna kadar savunmak boynumuzun borcudur.

MİLLET VE TARİHİN ÖNÜNDE HESAP VERECEKLER

İsrail'in otoritesini meşru gördükten sonra Türkiye'de milli iradeyle işbaşına gelmiş bir iktidarın Başbakanı'na 'Dönemin Başbakanı' diye dosyalar hazırlayanlar varsa, işte onlar bugün de yarın da millet ve tarih önünde hesap vereceklerdir.

BUNLARIN KARŞILIKSIZ KALACAĞINI DÜŞÜNMESİNLER

(Hiçbir şeyden korkmuyoruz, her şey açıklansın) diyenler, niçin bugün telaş içindeler? Neden birtakım yaygaralarla şüphelerle yürütülen bir soruşturmayı etkilemeye çalışıyorlar? beklesinler ama şunu da bilsinler ki: Bu devletin kurumlarına sızıp, Başbakanını, Cumhurbaşkanını, devletin en mahrem toplantılarını dinleyenler, MİT Müsteşarlığına dönük operasyona kalkışanlar, Suriye'de mazlumlara yardıma giden tırları durdurup, ülkemizi dünyaya şikayet edenler, bunların karşılıksız kalacağını düşünmesinler"