Başbakan Binali Yıldırım Kudüs'te yaşanan Mescid-i Aksa kriziyle ilgili Twitter'dan açıklama yaptı. Başbakan Yıldırım, "İsrail yönetiminin İslam aleminin hassasiyetlerini gözeterek bir an önce bu yanlıştan geri dönmesini bekliyoruz." diyerek uyarıda bulundu.

"İSRAİL'İN BU YANLIŞTAN DÖNMESİNİ BEKLİYORUZ"

Başbakan Yıldırım, "Terör, tüm insanlık için ortak tehdittir. Terörün dini, dili, ırkı olmaz. Bir kez daha şiddetle lanetliyoruz. Herhangi bir nedenle Müslümanların Mescid-i Aksa'ya girişlerinin kısıtlanması asla kabul edilemez. İsrail yönetiminin İslam aleminin hassasiyetlerini gözeterek bir an önce bu yanlıştan geri dönmesini bekliyoruz. Yüz yıllardır birlikte yaşadığımız Musevi vatandaşlarımız, toplumsal zenginliğimizin en önemli unsurlarındandır. Bizler; din, mezhep, dil ve ırk ayrımı yapmaksızın farklılıkları zenginlik addeden bir medeniyetin mirasçılarıyız. Bu nedenle Musevi vatandaşlarımızın ibadethanelerine yönelik eylemleri doğru bulmuyor, vatandaşlarımızı itidalli olmaya çağırıyoruz." şeklinde konuştu.


CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN DA ÇAĞRIDA BULUNMUŞTU

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Körfez turuna resmi seyahati öncesi Atatürk Havalimanı'nda açıklama yaptı. Kudüs krizinine değinen Cumhurbaşkanı Erdoğan, "İslam İşbirliği Teşkilatı Zirve Dönem Başkanı olarak ben buradan bir kez daha mevcut İsrail yönetimini, yerleşik teamüllere, hukuka ve temel insani değerlere uygun davranmaya davet ediyorum." diyerek İsrail'e çağrıda bulundu.