ABD'nin terör örgütü YPG ile Suriye'de ordu kurma kararını yorumlayan Başbakan Binali Yıldırım, "NATO içindeki bir üye Türkiye'nin sınırlarını koruyacağı yerde öbür tarafta terör örgütüyle bir oluyor, oraya askeri bir örgüt kuruyor. Bu Türkiye'ye düşmanlık etmektir. ABD bunu görmeli ve bu yanlıştan vazgeçmeli" dedi.

Başbakan Binali Yıldırım, TESK hizmet binasında düzenlenen Türkiye Esnaf Buluşması'nda konuşuyor.

Yıldırım'ın açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

"BU TÜRKİYE'YE DÜŞMANLIK ETMEKTİR"
- Şimdi terör örgütlerine emperyalist emelleri olan ülkeler aleni destek veriyorlar. Amaç Türkiye'nin istikrarı, büyümesi geciktirilsin. Bugün ABD, NATO'da bizimle müttefik. NATO'nun sınırları neresi Türkiye'nin sınırları. Türkiye'nin Suriye, Irak, İran ile olan sınırlarımızın tamamı NATO'nun sınırları. NATO içindeki bir üye, Türkiye'nin sınırlarını koruyacağı yerde, bunun için tedbir alacağı yerde, öbür tarafta terör örgütüyle bir oluyor, oraya askeri bir örgüt kuruyor, bir güvenlik kuvveti oluşturuyor. Bunun anlamı nedir? Bunun anlamı, terör örgütünün arkasından nişan alarak Türkiye'ye düşmanlık etmektir. Bunun başka bir adı yoktur. ABD bunu görmeli ve bu yanlıştan vazgeçmeli. Karşımızdaki tehdit adı ne olursa olsun kanımızın son damlasına kadar ülkemizi savunacağız. 

"HİÇBİR OLUŞUMA FIRSAT VERMEYECEĞİZ"

- Bu topraklar şehitlerimizin kanlarıyla sulanmış topraklardır. Onun için karşımızdaki tehdit, adı ne olursa olsun, kimden gelirse gelsin kanımızın son damlasına kadar ülkemizi savunacağız. Bağımsızlığımıza, istiklalimize kasteden hiçbir oluşuma asla ve asla fırsat vermeyeceğiz.