Başbakan Binali Yıldırım: Vergi ve Gecikme Cezalarını Kaldırıyoruz
Başbakan Binali Yıldırım oda ve borsa başkanlarıyla yaptığı toplantı sonrasında konuştu. Yıldırım, toplantı sonrasına iş dünyasına vergi ve gecikme cezalarının kaldırılacağı müjdesini verdi.
İşte Yıldırım'ın konuşmasından satırbaşlarıı:

O uzun gecede hainler Cumhurbaşkanlığını, MİT'i, TBMM'yi, Türksat'ı, Boğaz Köprüsü'nü, Genelkurmay'ı daha birçok kritik yeri, bombaladılar, yaylım ateşine tuttular. Her yeri yakıp yıktılar. Kardeşliğimize adeta kurşun sıktılar. Asker kıyafeti içindeki bu teröristler vatandaşlarımızı katletti, yaraladı. Bu darbeciler her şeyi hesap etmişler ama astsubay kahraman Ömer Halisdemir'i hesap etmemişler. Her şeyi hesap etmişler ama 16 yaşında babasının yanında şahadete koşan kardeşim Abdullah Olçok'u ve babası Erol Olçok'u hesap edememişler. İhanet hiçbir hainin yanına kar kalmaz. Bir temiz ana babanın yetiştirdiği bir Ömer gelir ve alnından vurur haini.O gece hep beraber parti rozetlerimizi çıkardık, yakamıza ay yıldızlı şanlı bayrağımızı taktık. Bütün siyasetçilerimiz demokrasiye sahip çıktı. Bütün Türkiye darbecilere karşı bir oldu beraber oldu ayağa kalktı.

"VERGİ CEZALARININ TAMAMINI KALDIRIYORUZ"

Vergi ve prim borçlarını 36 aya kadar taksitlendiriyoruz. Vergiyle ilgili dava ortadan kalkıyor. Bütün dosyalarda el sıkışıp uzlaşacağız. Oturacaksınız maliye ile uzlaşacaksınız. Yen bir sayfa açacaksınız. Birikmiş vergi cezalarının tamamını kaldırıyoruz. Matrah artırımı getiriyoruz. Geçmişe sünger çekiyoruz. İşletme kayıtlarını düzeltme imkanı tanıyoruz. Kasa fazlası eksiği hesap kitap tutmuyorsa stoktan gelen farkla hepsini hallediyoruz. Varlık barışı… İçeride dışarıda para var. Bu parayı da bakamıyorsunuz. Aman çalındı mı alınır mı? Getirin ortaya çıkarın para da işe yarasın ekonomiye katkı sağlasın. Paran varsa derdin var. Derdinden kurtar. Hiç değilse para gelsin bir işe yarasın. Orada duruyor sizi de bizi de huzursuz ediyor. Gelsin olması gereken yerde olsun. Şüpheci bakış açısından destekleyen ve yanında olan yönetim anlayışına gidiyoruz.

ETKİSİ RUSYA KRİZİ KADAR OLDU

Bankacılık ve finans sektörümüz tıkır tıkır işliyor. Cuma günü darbe girişimi, oldu o çok bilen adamlar ne senaryolar yazdı. Pazartesi açtık dükkanı her şey tıkır tıkır. Para istemediğin kadar. Para makineleri tıkır tıkır çalışıyor. Borsayı darmadağın ettiler. Ona rağmen borsa da açıldı. Yabancılar mutsuz oldular. Türkiye üzerinde hesabı kitabı olanlar mutsuz oldu. 79 milyon mutlu olduktan sonra gerisi teferruat. Bu krizin bize etkisi Rusya ile uçak krizinin etkilediği kadar oldu.
"BU ÖRGÜTLE PKK ARASINDA ZERRE KADAR FARK YOK"

Türkiye'yi kendi içine kapatmak, dünyadan koparmak istediler. Allah'a şükür başaramadılar. Bilakis 15 Temmuz kalkışmasından sonra Türkiye'de demokrasi daha da güçlenmiştir. Siyasi istikrar daha da pekişmiştir. Türkiye'nin ve ekonomisinin geleceği parlaktır. Bundan sonra daha güçlü bir ordumuz daha hızlı karar veren bir bürokrasimiz ve daha çok çalışan bir iş dünyamız olacak. Konuşacağız çünkü bundan sonra süreci birlikte yürüteceğiz. Bu örgütle PKK arasında zerre fark yok. İkisinin de düğmesi birilerinin elinde. Bu ihanet şebekesini belki de en iyi siz biliyorsunuz. Bu örgüt vatandaşlarımızın en masum duygularını istismar etti. Bu örgütü bu millet asla affetmeyecektir.
1 ABD DOLARINA BU ÜLKENİN ÇOCUKLARI CANAVARLAŞTIRILDI
Bu örgüt 1 ABD dolarına bu ülkenin çocuklarını canavarlaştırdı, ülkesini düşman etti. Dini öğrensin diye kendisine teslim edilen masum çocukların kanına girdi. 15 Temmuz gecesi sadece darbenin karısına çıkmadık. Bundan böyle toplumsal dayanışmamızı artıracağız. Bu hastalıklı yapıdan arınmış Türkiye yoluna daha güçlü devam edecektir.