Başbakan Binali Yıldırım'ın AK Parti Genel Merkezinde milletvekilleri ile mesaisi tam 10 saat sürdü. Masadaki en kiritk başlık ise 15 Temmuz darbe girişimi ve FETÖ ile mücadeleydi. 
Kamudaki görevden almalar, yapılan atamalar, FETÖ ile mücadele için yapılması gerekenler tek tek ele alındı. Başbakan Binali Yıldırım 70 binin üzerinde mağduriyet başvurusu var demişti. Bazı milletvekilleri görevden almaları ve yaşanan mağduriyetleri getirdi gündeme. Kendi seçim bölgelerinde valiliklere yapılan başvuruları, parti teşkilatlarına gelen bu konudaki şikayetleri paylaştılar Başbakan'la. Bunun olası bir seçimde AK Parti'ye zarar vereceğini savunanlar da oldu. Mücadelenin sonuna kadar devam etmesi gerektiği konusunda ise herkes hem fikirdi.
Bazı milletvekilleri ise 15 Temmuz'un mağduriyetler konusu öne çıkarılarak, geri planda kaldığını söyledi. "Kafa bulandırmaya çalışıyorlar, ortada bir mağduriyetten fazlası darbe girişimi var." dediler. Bu süreçte yaşananların, şehit olanların, gazi olanların o gece yaşananların unutulmaması gerektiğini söylediler.
Başbakan da milletvekillerini dikkatli bir şekilde dinledi. 15 Temmuz'un unutturulmayacağını söyledi. Ama altını çizdiğini bir başka başlık ise FETÖ ile mücadelenin kararlı bir şekilde süreceği oldu. 'Mağduriyetler ile ilgili olarak ise ihraç sayının 60 bin, mağduruz diye yapılan başvrunun ise 70 binin üzerinde" olmasına dikkat çekti Başbakan.
AK Parti de milletvekileri ile buluşma 21-23 Ekim'de Afyonkarahisar'da yapılacak kampa kadar sürecek. Kampta ise Suriye Irak başta olmak üzere, PKK ve DAEŞ'le mücadale, ekonomi başlıklarında özel oturumlarda yapılacak. İç ve dış politakadaki gelişmeler ayrıntılı bir şekilde ele alınacak.