Başbakan Binali Yıldırım, Nijer Başbakanı Brigi Rafini ile birlikte ortak basın toplantısı düzenliyor... Başbakan Yıldırım, Afrin'e yönelik Zeytin Dalı Harekatı kapsamında şimdiye kadar 214 hedefin imha edildiğini belirterek temizlik çalışmalarının sürdüğünü açıkladı. 

214 HEDEF VURULDU: Başbakan Binali Yıldırım, konuk Başbakan Rafini ile birlikte düzenlediği bsasın toplantısında Afrin operasyonuyla ilgili çarpıcı açıklamalar yaptı. Zeytin Dalı Harekatı kapsımında şimdiye kadar 214 hedefin vurulduğunu açıklayan Yıldırım, şöyle konuştu: "Şu ana kadar planlandığı gibi operasyon devam ediyor. 214 hedef vurulmuş, etkisiz hale getirilmiştir. Alanda temizlik çalışmaları sürüyor."

BUNDAN SONRA NE OLACAK?: "Bundan sonra ne olacak diye sorarsanız, bölgenin terörden PKK, YPG, PYD bunlar aynı terör örgütü ve DEAŞ'tan tam anlamıyla temizleninceye kadar ülkemize yönelik hiçbir silahlı tehdidin kalmayacağı anlaşılmayıncaya kadar planlandığı gibi gidiyor."

YUNANİSTAN'A 'ADA' UYARISI: Yunanistan'a Ege adaları konusunda uyarı yapan Başbakan Yıldırım, "Kardak benzeri faaliyetlere karşı tedbirimiz var" dedi. Kardak krizinin yıl dönümü nedeniyle sorulan soruyu Yıldırım şöyle yanıtladı: "Kardak'ta 1996'da yaşanan krizi bugüne taşımak, bununla ilgili faaliyet göstermek, yeni bir kriz oluşturmak komşuluğa yakışmaz. Biz terörle mücadele ile meşgulken komşularımızın bulanık suda balık avlama hevesine kapılması hiçyakışık almaz. Bunun da hoş karşılamayız. Buna benzer bir faaliyet eğer olursa Türkiye olarak bizim her zaman tedbirimiz vardır. Hiç kimse endişe etmesin."