Irak Kürdistan bölgesinde yayın yapan Rûdaw TV programcısı Renc Sengavi de ALS hastalığına dikkat çekmek için başlatılan kampanyaya katıldı. Sengavi Kürt liderlere meydan okuyarak bir ilke imza attı.

Sengavi, sosyal medyada paylaştığı videoda bir kova buzlu suyu kafasına dökmeden önce, Kürdistan Bölgesi Başbakanı Neçirvan Barzani, Başbakan Yardımcısı Kubat Talabani ve PKK liderlerinden Murat Karayılan’a meydan okudu.

Rûdaw Tv’de “Li Gel Renc” programının sunucusu Sengavi’ye karşı meşhur Iraklı spiker Enver Hemdani meydan okumuştu. Geçtiğimiz günlerde deniz kazasında hayatını kaybeden 27 yaşındaki Corey Griffin'in ALS hastalığına dikkat çekmek için başlattığı "Ice Bucket Challenge" (Bir kova buz) kampanyası dünyada çapında giderek yayılıyor.

Bu kampanyaya Bill Gates, Mark Zuckerberg, Oprah Winfrey ve George W. Bush da katıldı.

Kampanya dahilinde ALS hastalığına tepki olması için başınızdan aşağıya buz gibi su döküyorsunuz. Suyu döktükten sonra 3 arkadaşınıza bu kampanyaya katılması için davetiye veriyorsunuz. Eğer arkadaşınız bu kampanyaya 24 saat içinde katılıp başından aşağı su dökerse 100 Dolar ödemesi gerekmiyor. Ama eğer 24 saat boyunca başında aşağıya soğuk su dökmezse ALS hastaları için 100 dolar bağış yapması gerekiyor.

Instagram, Facebook, Youtube ve Twitter gibi büyük platformlarda kampanyaya katılan kişi sayısı oldukça fazla. Sosyal ağlarda #IceBucketChallenge etiketiyle katılım sağlanırken bu etiket Türkiye'de TT listesinin başında yer alıyor.