Kasımpaşaspor'da top koşturan orta saha oyunçusu Hüseyin Kala, Suriyeli sığınmacı T.A.'yı alıkoyduğu ve polisleri tehdit ettiği gerekçesiyle gözaltına alındı. Sığınmacı T.A., Hüseyin Kala'dan şikayetçi olmazken Kasımpaşaspor futbolcunun sözleşmesini fest etti.
 
Eyüp-Göktürk’te yol üzerinde sabaha karşı bir kadının dövülüp, ticari taksiden atıldığı ihbarı ile olay yerine giden polis ekipleri, T.A. ile karşılaştı. Kadın, polis merkezine götürülürken, çevredeki güvenlik kameralarından, taksinin plakası belirlendi. Taksi, bir süre sonra bir kafetaryanın önünde park halinde bulundu. Hüseyin Kala ve şoför taksinin içinde görüldü. Resmi 4 polis, şüpheli Hüseyin Kala’yı polis merkezine davet etti. Ancak polis merkezine gitmek istemeyen Hüseyin Kala, kendisini tanıtarak iddiaya göre görevli memurlara tehdit ve hakarette bulundu. 
 
Daha sonra Göktürk Polis Merkezi’ne götürülen Hüseyin Kala hakkında işlem yapıldı. Yapılan muayenede Hüseyin Kala’nın 1.00 promil alkollü olduğu belirlendi. 

SIĞINMACI ŞİKAYETÇİ OLMADI 
 
Hastaneye sevk edilen T.A. da hafif düzeyde darp tespit edildiği öğrenildi. Kadın, tercüman aracılığı ile alınan ifadesinde, Beyoğlu’nda bir barda tanıştığı şahıs ile taksiye bindiğini, daha sonra inmek istemesine rağmen zorla Göktürk’e getirildiğini söyledi. Şüpheliden şikayetçi olmadı. Hastane muayenesinde bir cinsel saldırı bulgusuna rastlanmadı. 
 
İşlemlerin yapılmasından sonra, savcılık talimatıyla polis merkezinden serbest bırakılan Hüseyin Kala, habercilerin teklifine rağmen bir açıklama yapmadı. Bu arada sığınma kampından kaçtığını söyleyen Suriyeli T.A.’nın Yabancılar Şubesi’ne sevk edileceği belirtildi.
 
SÖZLEŞME FESHEDİLDİ
 
Olayın ardından Kasımpaşa Kulübü, futbolcusu Hüseyin Kala'nın sözleşmesini kulüp kuralları, disiplin yönetmeliği ve kültürü ile bağdaşmayan hal ve hareketleri nedeniyle feshettiğini açıkladı. Kulüpten yapılan açıklama şöyle:
 
"Oyuncumuz Hüseyin Kala'nın sözleşmesi, kulüp kuralları, disiplin yönetmeliği ve kültürü ile bağdaşmayan hal ve hareketleri nedeniyle fesih edilmiştir."