Bank Asya, son dönemde kendileri hakkında yapılan haberlerle ilgili görevlerini yerine getirmeyen kamu görevlileri hakkında suç duyurusunda bulunma kararı aldı. 


Bankadan yapılan açıklamada, "Bankamıza karşı iftira ve linç kampanyasını gerçekleştiren ve göz yumanlar hakkında tüm yasal haklarımızı kullanacağız" denildi.


Yaklaşık 9 aydır Bank Asya ile ilgili olarak sosyal iletişim platformlarında, yazılı ve görsel medyada mevzuata alenen aykırı ve suç teşkil edecek şekilde haberler ve paylaşımlar yapılarak karalama kampanyası yürütüldüğü iddia edilen açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

SIRLARIMIZ YAYIMLANIYOR 

"Dünyada benzeri görülmeyecek şekilde, Bankacılık Kanunu ve Sermaye Piyasası Kanunu’nun emredici hükümleri hiçe sayılarak Bankamıza; Bankamız ortaklarına, müşterilerine ve yatırımcılarına ait ticari sırlar ve bankacılık sırları bazı basın ve yayın organlarında ve sosyal paylaşım platformlarında açıkça haber ve paylaşım malzemesi haline getirilmiştir. Bu haber ve paylaşımların neredeyse tamamının gerçeğe, finansal piyasaların mevcut verilerine ve temel bankacılık esaslarına dahi aykırı olduğu tüm kamuoyu tarafından görülmesine rağmen, fütursuzca devam ettiği ibretle izlenmektedir.

Konu ile ilgili olarak, düzenleyici otoritelerin yetkilerini kullanmaları gerektiği hususunda Bankamız tarafından ilgili Kurumların yetkililerine defalarca yazılı ve sözlü başvurularda bulunulmuştur.

SABIRLA BEKLEDİK 

Bankamızca çok uzun bir süredir sabırla sadece otoritelere idari başvurularda bulunulması ve suç mahiyetindeki haber ve paylaşımlar aleyhine yasal yollara başvurulması tercih edilmiş, kanun ile kendilerine verilen görevleri yerine getirmeyen otoritelerin yetkilileri aleyhine herhangi bir adli başvuru yapılmamıştır. 

SUÇ DUYURUSUNDA BULUNACAĞIZ

Bankamızca, kendilerine verilen görev kapsamında kamu görevlilerinin suç mahiyetindeki haber, yayım ve paylaşımlar aleyhine yasal yollara başvurması veya en azından kendileri kaynak gösterilen haberler ile ilgili olarak yalanlama ya da adli yollara başvurması uzunca bir müddet beklenmiştir. Ancak, gelinen nokta itibariyle konunun otoritelerin müdahale etmesini talep ile yetinilemeyecek derecede bir iktisadi linç kampanyası haline gelmesi; hemen her gün bir basın kuruluşunda kamu görevlileri kaynak gösterilerek Bankamız aleyhine idari yaptırımlar uygulandığı şekildeki haberlerin ısrarla yayımlanması neticesinde; Bankamızca bu hususta kanunun kendilerine yüklemiş olduğu gözetim görevini açıkça ihmal ve göz ardı ederek suç işleyen veya suça iştirak eden kamu görevlileri aleyhine ivedilikle Cumhuriyet Savcılığı’na suç duyurusunda bulunulacaktır."