Irak sınırının sıfır noktasında bulunan ve uzun yıllardan sonra ilk kez girilen Kaletepe üs bölgesinde, Mehmetçik kahramanlık destanı yazıyor.
11 ŞEHİT VERDİK, 195 PKK'LI ÖLDÜRÜLDÜ
İki hafta önce 11 şehit verilen bölgede 195 PKK’lı teröristi etkisiz hale getiren Mehmetçik, büyük mücadelelerle tam kontrolü sağladıkları sınır hattının en kritik noktası Kaletepe’de yeni üs kuruyor.
 
Günlerce yoğun çatışmaların sürdüğü bölgede silahlı Bayraktar İHA’lar destek verirken, tepenin kuşatılması için JÖH’ler ve komandolar halatlarla sızma yaparak teröristleri etkisiz hale getirdi.


ASKERLERİN BAŞINDA KUMPAS MAĞDURU KOMUTAN VAR
Operasyonların başladığı günden beri bölgeden ayrılmayan 2’nci Hudut Tugay Komutanı Tuğgeneral Bahtiyar Ersay, PKK’lı teröristlerin 7 kez sızma girişiminde bulunduğu Kaletepe’yi ve Dağbaşı Tepeyi kaybetmenin paniğini yaşadığını belirterek, sık sık sıcak temas sağlandığını söyledi.


(Balyoz mağduru Bahtiyar Ersay askerlerle birlikte Kaletepe'de)
 
ASKERLERLE BİRLİKTE KALETEPE'YE ÇIKTI
Askerlerle birlikte 45 dakikalık bir intikalle Kaletepe’ye çıkan Tuğgeneral Ersay, anlık istihbaratla tespit edilen noktalara yapılacak atışların emrini de kendisi veriyor. Bir grup teröristin tespit edilmesinin ardından sıcak dakikaların yaşandığı bölgede bir grup PKK’lı, İHA ve ağır silahlarla ateş altına alınarak etkisiz hale getirildi.


(Tuğgeneral, Kaletepe'de askerleriyle birlikte bayram namazı kılmıştı)