Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi verilerine göre; yerin 12 kilometre altında meydana gelen 4.6 büyüklüğündeki depremin merkez üssü Kuş Gölü. Çevre il ve ilçelerden de hissedilen deprem korku yarattı. İlk deprem sonrası saat 8.18'de bu kez 2.9 şiddetinde bir deprem ölçüldü.

AFAD ise depremin büyüklüğünü 4.5 olarak duyurdu. AFAD tarafından yapılan açıklamaya göre deprem 08.04’te meydana geldi. Merkez üssü Bandırma olan yerin 6.97 kilometre derinliğindeki deprem ilk tespitlere göre deprem hasara yol açmadı. 

DAHA BÜYÜK DEPREM BEKLEMİYORUM

İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) Maden Fakültesi Jeofizik Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan, depremin, Kuzey Anadolu kırığının  iki kolunun kavşak noktasında meydana geldiğini söyledi. Ercan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Balıkesir'in Bandırma  ilçesinde, sabah 08.04'te deprem meydana geldiğini anımsattı. Yıkıcı olmayan  depremin iki kırığın kavşağında oluştuğunu ifade eden Ercan, şöyle konuştu: 
 
 "Kuzey Anadolu kırığının iki kolu var. Biri, Gemlik üzerinden gelen  Bandırma'dan Bababurnu'na doğru giden bir kırık. Diğeri, Pamukova, Bursa,  Mustafakemalpaşa ve Manyas'tan gelip Akçay'a doğru giden güney kol var. Merkez  üssü Manyas Kuş Gölü olan 4,6 büyüklüğündeki deprem, Kuzey Anadolu kırığının iki  kolunun kavşak noktasında meydana geldi. Yani Bandırma ile Manyas kolunun tam  çatalında oluştu. Bu depremin bir öncüsü oldu. Bu kırık, diri bir kırık. Diri  olması nedeniyle bölgede jeotermal kaynaklar var. En son 2006 yılında 5,2  büyüklüğünde deprem olmuştu. 8 yıldır deprem görülmüyordu." 
 
 Bölgedeki yıkıcı depremin en son 1953'te Gönen'de 7,4 büyüklüğünde  meydana geldiğini vurgulayan Ercan, "Bir süre önce Saros Körfezi'nde deprem oldu.  Kuzey Anadolu kırığının en batı ucu boşalttı gerginliğini. Balıkesir, hem Kuzey  Anadolu kırıklarından hem de Ege göçüntü kırıklarından etkileniyor. Bunun  arkasından büyük deprem olur mu? Bunu söylemek güç. Kendi izlenimlerim  doğrultusunda arkasından daha büyük bir deprem beklemiyorum" dedi. 
 
Balıkesir'e uyarılar 
 
Ercan, depremin, bölgede gerginlik olduğunu gösterdiğine dikkati  çekerek, "Sık sık orta büyüklükte deprem meydana geliyor. Bunlar, Balıkesir'de  kentsel dönüşüme önemi artırıyor. Yapılaşmanın, dağlara doğru olması gerekiyor.  Ovaya doğru yapılaşma olmasını doğru bulmuyorum, son derece tehlikeli. Valilik ve  Belediye, ovaya doğru yapılaşmayı kesinlikle yasaklamalı. Ayrıca, Bandırma, Erdek  ve Manyas'ta kentsel dönüşüme öncelikle yer verilmesi gerekiyor" diye konuştu