Sağlık Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Muhammet Mısır, basın yayın organlarında ve internet sitelerinde yer alan ‘112 acil rüşvet skandalı’ iddiası üzerine, tahkikatın daha sağlıklı yürümesi adına görevinden istifa etti.

AVUKATI AÇIKLADI

Mısır adına yazılı açıklama yapan avukatı Fatih Erdöl, müvekkilinin, tahkikatın daha sağlıklı yürüyebilmesi adına Sağlık Bakanlığı’ndaki müsteşar yardımcılığı görevinden istifa ettiğini açıkladı.

Sağlık Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Muhammet Mısır’ın avukatı Fatih Erdöl, yaptığı yazılı açıklamada, son günlerde çeşitli basın yayın organlarında ve internet sitelerinde ‘112 acil rüşvet skandalı’ şeklinde haberler yayınlandığını, müvekkilinin ‘rüşvet alan kişi’ olarak gösterilerek, gerçekle ve habercilik ahlakıyla uyuşmayacak şekilde itham edildiğini belirtti. Erdöl, “Mevzu bahis olaylarla ilgili müvekkilimiz hakkında başlatılmış herhangi bir soruşturma veya açılmış bir dava yoktur. Aksine, konuyla ilgili gerekli tahkikatların yapılması müvekkilimizin şahsi talebidir. Müvekkilimiz, tahkikatın daha sağlıklı yürüyebilmesi adına Sağlık Bakanlığı'ndaki müsteşar yardımcılığı görevinden istifa etmiştir." diye konuştu.

"ÜÇÜNCÜ KİŞİLERE AİT VIDEO KAYDINDAKİ BEYANLAR"

Habere dayanak olarak işaret edilen görüntülerin gerçek olup olmadığı ya da hukuka uygun şekilde elde edilip edilmediği araştırılmaksızın, yalnızca kişilerin aralarında geçen konuşmalara dayanılarak müvekkilinin zan altında bırakıldığını vurgulayan Erdöl, yazılı açılamasında şu ifadelere yer verdi: “Hiçbir bilgi ve belgeye dayanılmaksızın müvekkilimizin olmadığı bir ortamda gizli kamerayla çekildiği iddia edilen, üçüncü kişilere ait bir video kaydındaki beyanlara dayanılarak müvekkilimiz hakkında bu tarz mesnetsiz haberlerin yapılması habercilik ahlakına aykırıdır. Kamu görevlisi olan müvekkilimize, onur, şeref ve haysiyetini rencide edecek nitelikte, somut fiil ve olgu isnat edilmiştir. Müvekkilimiz, daha önce de kamu menfaatlerini çeşitli çıkar odaklarının menfaatleri üzerinde tuttuğu için birçok defa benzer tehditler almış ancak görevini aynı kararlılıkla sürdürmeye devam etmiştir.”

"MÜVEKKİLİMİN İLGİSİ YOK"

Müvekkili hakkında linç kampanyası başlatıldığını vurgulayan Erdöl, "Müvekkilimiz, kesinlikle ilgisi olmayan bir konuyla ilişkilendirilerek yıpratılmıştır. Hukuka aykırı bir şekilde asılsız haberler yapan sorumlular ve iddiada bulunan şahıslar hakkında yasal girişimler başlatılmış olup, girişimlerin takibine devam edilmektedir." dedi.