Bakanlıkta büyük maaş vurgunu
 2003 ile 2011 yılları arasında 6 milyon 204 bin lirayı zimmetine geçirdiği belirlenen İnayet K., hakkındaki dava bakanlık müfettişlerinin 8 yıl sonra farkına varmasıyla 2011 yılında açıldı. Ankara 8. Ağır Ceza Mahkemesi tutuksuz yargılanan İnayet K.’nın, personelin brüt ücretlerini yüksek göstermek suretiyle zimmet suçu işlediğine hükmetti. İnayet K.’nın mükemmel derecede bilgisayar uzmanlığı sayesinde personelin maaşının ödendiği havuzun zafiyetinden yararlandığı anlaşıldı.

İnayet K., verdiği ifadesinde, “Kullandığım maaş programını ben hazırladım, benden başka kimse bu programı kullanmayı bilmiyordu. Yaptığım her şeyi tek başıma tasarladım. Maaş ödeme belgelerini iki nüsha olarak düzenliyordum. Bizde kalacak nüshaya normal maaş miktarını, saymanlığa gidecek nüshaya ise kendime aktaracağım meblağın da içinde bulunduğu yüksek maaş miktarını yazardım” dedi.

Birlikte çalıştığı genel müdür yardımcılarına imza attırdıktan sonra genel müdür Y.D.’nin evraka “uygunluk” imzası koyduğunu belirten mutemet, “Saymanlığa giden evrak üzerinden Hazine’den para talep ediliyordu. Gelen para saymanlık kanalıyla bankaya, ortak hesaba gidiyordu. Oradan da 4/B’li memurlara ait hesaplara benim belirlediğim maaş tutarı yatardı. Kalan para ise hesabıma aktarılırdı. 6 milyondan fazla parayı zimmetime bu yolla geçirdim” dedi. Mahkeme, ‘iyi hal’ uygulamasına yer olmadığına karar verdi ve mutemet İnayet K.’yı 22.5 yıl hapis cezasına çarptırdı.

LÜKS İÇİNDE YAŞAMIŞ

İfadesinde maaşının 2 bin 500 lira olduğunu belirten İnayet K.’nın zimmetine geçirdiği milyonlarla Ankara ve çevresinde bir çok ev satın aldığı tespit edildi. Çok sayıda lüks Otomobilde aldığı iddia edilen mutemet İnayet K.’nın Ankara’nın birçok lüks kulübünde para harcadığı evli olduğu halde, büyük miktarda parayı Rus uyruklu kadınlarla gece âleminde harcadığı ortaya çıktı. İnayet K.’nın üzerindeki mal varlığının kamulaştırılıp sonra satılıp parasının Hazine’ye devredileceği öğrenildi.