Düzenleme yasalaştığında çocuk parklarında sigara içilmeyecek. AVM, hastane ve otogar gibi yerlerde sigara alanları giriş kapılarının 5 metre uzağında olacak.
Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, NTV canlı yayınında gündeme ilişkin soruları yanıtladı.
Müezzinoğlu'nun açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:
"O bölgede hizmet veren sağlık çalışanlarımızın ek ödemeyle karşılanabilecek bir durumu yok. O arkadaşlarımızın beklentisi de bu değil. Ambulansların ateşe verildiği veya kurşunlandığı ortamlardan yılmadan korkmadan sağlık hizmeti veriyorlar. 
Onlar açısından manevi anlamda ödüllerin en büyüğüne layıklar. Sağlık Bakanlığı olarak yasadan kaynaklanan bir maaşlık ödüllendirme yetkimiz varmış.Bu vesileyle onu öğrendik. Dolayısıyla onlara bu ödemeyi yaptık.
Sağlık konusunda hizmet aksaması yok. Hakkari'de bir Hastanemizin önünde bomba yüklü araç patlatıldı. Sur ve Cizre'de aile sağlığı merkezlerimiz tahrip oldu. 29 ambulansımız tahrip edildi. Bunlar hemen yenilendi. Bizim sağlık hizmeti sunumunda bir sorunumuz yok.
24 saat teyakkuzda olan ekibimiz var. Güvenli ortamın olduğu her yerde biz varız. Biz sağlık hizmeti sunan ve bölgeyi terk etmek isteyen kim varsa güvenli ortamı sunuyoruz.
Kadın doğum ekiplerine, annenin doğumla ilgili eğitimlerini verme zorunluluğu getirilecek. Anne normal doğuma hazırlanması için birinci basamak bu. Sezaryen olağanüstü durumlar için.
Doğumların yüzde 51'den fazlası sezaryen. Bu sağlık bilimi açısından doğru kabul edilecek bir durum değil. Devlet hastanelerinde bu rakam yüzde 35.5. Üniversitelerimizde oran yüzde 63.8. Özel hastanelerdeki oran ise yüzde 69.5, 70.
Üniversitelerimizin şöyle bir zorunluluğu var. Riskli vakalar üniversitelerimize gidiyor. Üniversitelerimizde oranın yüksek olması kabul edilebilir ama özel hastanelerde kabul edilebilir değil.
Özel hastanelere hedef vereceğiz. Kademe kademe hedef konulacak. İstenilen düzeye inmediği zaman üzerindeki ödemeler yapılmayacak.  
Şimdi 4 yıllık bir eylem planı hazırlıyoruz. Bu eylem planı kademe kademe uygulanacak. Geçtiğimiz yıl bilgilendirme yaptık. Mart ayı sonunda, 2018'e kadar kademeli ilerleyecek bir eylem planını tüm kamuoyuna deklare edeceğiz."