İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, sosyal medyada büyük tepki toplayan, Atatürk'e hakaret edilen videoyu çeken ve hareket eden kişi ile çocukları taciz ederek bunları videoya çekip yayınlayan kişinin gözaltına alındığını açıkladı.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Twitter hesabı üzerinden, sosyal medyada yayımlanan Atatürk'e hakaret ve çocuklara yönelik taciz görüntüleriyle ilgili paylaşımda bulundu.

gozalti


Her iki görüntünün de sosyal medyada infiale yol açtığını belirten Soylu, "Atatürk'e hakaret edilen videoyu çeken ve hakaret eden, çocuklarımıza cinsel içerikli tacizi yapıp, videoyu çekip yayınlayan kişiler Türk polisi tarafından gözaltına alınmışlardır. Kamuoyunu saygıyla duyurulur." ifadelerini kullandı.

izmir

KENDİNİ 'FENOMEN' DİYE TANITIYORDU

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül ise Twitter hesabından çocuklara yönelik "cinsel istismar" iddiasını içeren bir video paylaşımına ilişkin, "İzmir Başsavcılığımızın talimatıyla soruşturma açılmış ve gözaltına alınmıştır" bilgisini verdi.

gozalti2

İzmir'de 'Gagabulut' lakaplı bir sosyal medya fenomeninin çektiği video ortalığı ayağa kaldırdı. Yayınlanan videoda, kağıt parçalarına 'görevler' yazdıktan sonra bu kağıtları insanlara çektiren B.A. isimli fenomen, aynı şeyi çocuklara da uygulattı. Çekilen kağıtta 'Erkek erkeğe öpüşme' yazarken, B.A. çocukların bunu yapmaları durumunda kendilerine 100 TL vereceğini söyledi.

GÖRÜNTÜLERE TEPKİ YAĞDI

Yaşları 18'den küçük olduğu görülen çocuklar kağıtta yazan talimatı yerine getirdi. B.A., bu görüntüleri yaklaşık 180 bin kişilik sosyal medya hesabından paylaşınca adeta yer yerinden oynadı. Görüntülere öfke yağarken, İzmir Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı ekipler de harekete geçti. İzmir'de ikamet eden B.A., kısa sürede yakalanarak gözaltına alındı.