Almanya'nın Türkiye'yi dinlemesiyle ilgili, “Türk istihbaratının işi, onu dinletmemek ve karşılığında da onu dinlemektir” çıkışı yapan Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekçi, geri adım attı. Zeybekçi, "MİT’imizi yıpratmaya çalışıyorlar” dedi.
 
Almanya'nın Türkiye'yi dinlemesiyle ilgili günlerden bu yana sessiz kalan hükümet üyelerinden ilk ses, dün 30 Ağustos törenleri sırasında sorulan bir soruya verdiği cevaplaEkonomi Bakanı Nihat Zeybekçi'den gelmişti. Bakan Nihat Zeybekci, Alman istihbaratının Türk hükümetini dinlediği iddialarına tepki göstererek, “Türk istihbaratının işi, onu dinletmemek ve karşılığında da onu dinlemektir” dedi. 

Başbakan Davutoğlu ya da başka bir merciden uyarı aldığı sanılan Nihat Zeybekçi, MİT'e yönelik olarak, "dinletmeyeceksin" eleştirisinin medyada yer alması üzerine sözlerine sosyal medyadan açıklık getirdi.

TWITTER'DAN AÇIKLADI: SÖZLERİMDE MİT YOKTU

Dinleme skandalıyla ilgili suçladığı kurumun MİT olmadığını iddia eden ve açıklamasında MİT’i telaffuz etmiş olmasına rağmen sözlerinin çarpıtıldığını iddia eden Zeybekçi, Twitter adresinden şu açıklamayı yaptı:

“Günümüzde istihbarat amaçlı dinlemeler artık ajanlık filmlerindeki gibi değildir, internet ve telekom ortamında çok kolaylıkla yapılmaktadır. MİT’imizi sözlerimizle yıpratmaya çalışanlar yanlış kişinin sözlerini kullanıyor. Sözlerimizde MİT yoktur teknolojinin tüm imkanlarıdır.”

BİZİ İSPİYONLAYANLARI SEVİNDİRMEYİZ

Zeybekçi, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın ‘Paralel‘ olarak adlandırdığı Fethullah Gülen Cemaati’ni de işaret ederek, “Adana’da Milli İstihbarat Teşkilatı’mıza saldırıp bizi dünyaya ispiyonlayanları sevindirecek bir sözümüz olamaz. Sözümüz Türkiye olarak topyekün imkanlarımızla dinletmeyeceksin anlamınadır” mesajını paylaştı.