Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, seçim bölgesi olan çeşitli programlara katılmak üzere Edirne'ye geldi. Karayoluyla kente gelen Bakan Müezzinoğlu, Devecihan Kültür Merkezi önünde Edirne Valisi Dursun Ali Şahin, Edirne Belediye Başkanı CHP'li Recep Gürkan ve kurum müdürleri karşıladı. 

“TOPLUM DİNAMİKLERİNİN BUNU TÜKÜRÜKLE BOĞMASI LAZIM”

Edirne Valiliği bünyesindeki İl Koordinasyon toplantısı izleyen Bakan Müezzinoğlu bir gazetecinin Sosyal Doku Vakfı Başkanı Nurettin Yıldız'ın '6 yaşındaki kızlarla evlenilebilir' şeklindeki açıklaması hatırlatması üzerine ilk kez duyduğunu ifade ederek, "İlk kez duyuyorum. Bu Sağlık Bakanına bırakılacak bir cümle değil. Toplum dinamiklerinin bunu tükürükle boğması lazım. Böyle şey olmaz" dedi.

Bakan Müezzinoğlu daha sonra 3 gündür Edirne'de süren Diyanet İşleri Bakanlığı 30'ncu İl Müftüleri İstişare toplantısına katıldı.
"İSTİSNAİ HATA”

Çıkışta gazetecilerin sorularını yanıtlayan Bakan Müezzinoğlu Elazığ'daki özel bir hastanenin yoğun bakımında sağlık çalışanlarını yemek yemesinin sorulması üzerine 'istisnai hata' ifadelerini kullanarak, "Her gün 1 milyon 100 binden fazla hastamıza sağlık hizmeti veriyoruz. 530 bin çalışanımız var, bu insanlar son derece fedakar, özverili 24 saat kesintisiz hizmet veriyorlar. İstisnai bazı ufak tefek şeyleri de kamuoyuna bu arkadaşların suçuymuş gibi yansıtılmamalı. Her gün 1 milyondan fazla insana şifa dağıtan bu güçlü kuruluşun istisnai bazı hataları, eksikleri olabilir onu da milletimizin sağduyusu ve vicdanı hoş görür. Bunu kendi içimizde yine değerlendiririzö şeklinde konuştu.