Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Beşiktaş, Galatasaray ve Emlak Konut spor kulüplerinin basketbol oyuncuları ve gençlerle birlikte sahaya çıktı. Karşılaşma sonrası açıklamada bulunan Bakan Murat Kurum, “Spor kardeşliktir. Farklı renkteki takımları tutabiliriz ama acılarımız ortak, birliğimiz ortak, düşüncelerimiz ortak.” dedi. Gençlerin fikirlerini alma hedefiyle, onlarla sıkça bir araya geldiklerini vurgulayan Bakan Kurum, “Gençlerin görüşleri doğrultusunda biz 21 yıldır, 81 ilimizde inşa ve ihya hareketini yürütüyor ve eserlerimizi yapıyoruz. 81 ilimizde, her gencimiz aynı şartlardan istifade etsin istiyoruz.” ifadelerine yer verdi.

Trabzon'da Heyelan! 3 İşçinin Cansız Bedenine Ulaşıldı Trabzon'da Heyelan! 3 İşçinin Cansız Bedenine Ulaşıldı

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Beşiktaş Jimnastik Kulübü, Galatasaray Spor Kulübü ve Emlak Konut Spor Kulübü’nden basketbol oyuncuları ve gençlerle birlikte Maltepe Sahili’nde basket maçı yaptı.

Bakan Kurum, coşkulu geçen karşılaşmanın ardından yaptığı açıklamada gençlerle zaman buldukça futbol ve basketbol maçları yaptıklarını ifade etti. Gençlerle sohbet ederek onların fikirlerini aldıklarını ve buna çok önem verdiklerini belirten Bakan Kurum, şunları söyledi:

“Her yapmış olduğumuz toplantıdan sonra gençler adına yapabileceğimiz işler çıkıyor. Daha önce de bir araya gelmiştik. Cumhuriyet tarihinin en büyük sosyal konut kampanyasında gençlerimize yüzde 20 kontenjan ayırmıştık. Yine Emlâk Konut Genel Müdürlüğümüz ile çıktığımız kampanyamızda da gençlerimize yüzde 20 kontenjan ayırmıştık. Tüm çabamız gençlerimiz için, gençlerimizin geleceği için. 81 ilimizde her gencimiz aynı şartlardan istifade etsin istiyoruz. Gençlerimiz söz sahibi değil, bu ülkenin her alanında hak sahibi olsunlar istiyoruz.”

“Gençlerin görüşleri doğrultusunda biz 21 yıldır, 81 ilimizde inşa ve ihya hareketini yürütüyor ve eserlerimizi yapıyoruz”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 21 yıldır yürümüş olduğu yolda gençlerin fikirlerine ayrı bir önem verdiğini vurgulayan Bakan Kurum, “Gençlerin görüşleri doğrultusunda biz 21 yıldır, 81 ilimizde inşa ve ihya hareketini yürütüyoruz, eserlerimizi yapıyoruz. İstiyoruz ki, gençlerimiz daha iyi şartlarda eğitim alsınlar, daha iyi şartlarda yaşasınlar. Yeşilin, mavinin içerisinde olsunlar. Herkesin, gençlerimizin huzur ve güven içerisinde yaşadığı, geleceğe umutla baktığı bir Türkiye olsun istiyoruz. Bunun için bu mücadeleyi veriyoruz. İstiyoruz ki Türkiye Yüzyılı gençliğin yüzyılı olsun. Her alanda kendine yeten, ülkesini geliştiren, büyüten; dünyanın en iyi teknolojilerini burada üreten, yurtdışına ihraç eden, buradaki bilgi, beceri ile know-how’ları ile tüm dünyayla rekabet edebilen; her alanda rekabetin içinde olan, meydan okuyan bir Türkiye istiyoruz. Millî ve manevi değerlerini koruyan, ülkesini seven, vatanını ve bayrağını seven gençliğimiz geliyor. Sapasağlam geliyor. İnşallah onlar da bizden devraldıkları bayrağı çok daha yukarıya taşıyacaklar. Biz buna inanıyoruz.” şeklinde konuştu.

“Farklı renkteki takımları tutabiliriz ama acılarımız ortak, birliğimiz ortak, düşüncelerimiz ortak”

Berabere biten basketbol maçına dair değerlendirmelerde bulunan Bakan Kurum, “Daha önce gençlerimizle basketbol maçı yapmıştık, onlar bizi yenmişti. Dedik ki ‘biz 10 gün sonra bir daha geliyoruz, ama biraz daha güçlü geleceğiz’ dedik. Bugün de millî takımımızdan, kulüplerimizden profesyonel sporcularımız ile buraya geldik. Dostluk, kardeşlik kazandı. Spor kardeşliktir. Farklı renkteki takımları tutabiliriz ama acılarımız ortak, birliğimiz ortak, düşüncelerimiz ortak. Depremlerde bir ve beraber olmayı biliyoruz, acılarımız ortak. Zor günlerde bir olmayı biliyoruz, yine acılarımız ortak ve dertlerimiz aynı. Biz onlar için dertliyiz, gençlerimizle mümkün olduğunca fazla zaman geçirmeye çalışıyoruz. Hep birlikte vakit geçirdik burada. Gençleri dinlemek, onlarla vakit geçirmek bu manada bizim için çok değerli. Onlarla iletişim kurmak, onlar için bir şeyler yapıyor olmak bizi ziyadesiyle mutlu ediyor. İnşallah aynı anlayışla, gençlerimiz için çalışmaya devam edeceğiz. Onlarla el ele vereceğiz.” açıklamalarını yaptı. Bakan Kurum, sözlerini şöyle tamamladı:

“Gençliğimize ciddi manada önem veriyoruz. Seçmede, seçilmede, milletvekilliği temsilinde hep gençlerimizi önemsedik; onlar için mücadele verdik. Sayın Cumhurbaşkanımız, seçim beyannamesinde de üniversitede okuyan gençlerimiz için ilk defa alacakları bilgisayar ve elektronik aletlere ilişkin KDV muafiyetini getireceğimizi ifade etti. Aile ve Gençlik Bankası’nı kuruyoruz ki gençlerimiz, doğalgazımız ve petrolümüzden elde ettiğimiz gelirle geleceğe güvenle baksınlar. Attığımız her adımda onları düşünüyoruz, düşünmeye devam edeceğiz. Biliyoruz ki bizim gençliğimiz, Türk gençliği; sağlam, güvenilir, her alanda kendine yeten ve her alanda becerisi, kabiliyeti olan gençlerdir. İnşallah onlarla el ele bu yolu yürümeye devam edeceğiz.”