İçişleri Bakanı Muammer Güler, 17 Aralık operasyonu kapsamında tutuklanan oğlu için ilk kez konuştu.
İçişleri Bakanı Muammer Güler, 'Sevgili hemşehrilerim, itimadınız için çok teşekkürler. Hiçbir kanunsuz işimiz olamaz. Veremeyeceğimiz hiçbir hesap da yoktur' dedi.

Bakan Güler, resmi Twitter hesabındaki açıklamada, ' Önümüzdeki günlerde her şey açığa çıkacaktır. Hepinize saygılar ve sevgiler sunuyorum. Sevgili hemşehrilerim, itimadınız için çok teşekkürler. Hiçbir kanunsuz işimiz olamaz. Veremeyeceğimiz hiçbir hesap da yoktur' ifadelerini kullandı.
Muammer Güler twitter'daki açıklamasının ardından Anadolu Ajansı'na açıklamalarda bulundu.

SUSMAYI TERCİH ETTİM
Güler, yaptığı açıklamada, son günlerde yürütülen operasyona ilişkin soruşturmanın gizliliğine duyduğumuz saygının gereği olarak bu zamana kadar susmayı ve gelişmeleri izlemeyi tercih ettiğini, bütün aşamaları tek tek izlediğini belirtti.
Şu anda soruşturmanın ilk kısmının tamamlandığını ve tutuklamaların yapıldığını aktaran Güler, şöyle devam etti:
"Maalesef bu operasyonun, yolsuzluk kılıfı altında sunulan son derece çirkin bir tuzak olduğunu değerlendiriyorum. Çok daha önemlisi operasyon, medyanın da manipülasyonlarıyla yürütülen bir karalama kampanyasına dönüşmüştür. Operasyonla ilgili bütün hukuki ve usuli hükümler yerle bir edilmiştir.

BİLGİ SIZDIRILMIŞ
Daha operasyonun başladığı günden itibaren bütün medyaya görüntüler, ifadeler, kaydedilmiş ne varsa bütün deliller deşifre edilmiştir. Soruşturmada gizlilik kararı olmasına rağmen maalesef hem polis camiası içinden, hem de maalesef başka kanallardan önceden sızdırılmış, bir algı oluşturulmaya çalışılmıştır.

Burada maalesef yasaların açıkça çiğnendiğini görüyoruz. Bir kere öncelikle yargı sürecinin devamı boyunca verilen her karara elbette ki saygılı olacağız. Masumiyet ilkesinin özenle korunması gerektiğini burada bir kez daha ifade ediyorum. Aksi ispat edilene kadar herkesin masum olduğu unutulmamalıdır ama yayınlanan sözde belgelerin ilk bakışta dahi birçok çelişkiyi içinde barındırdığını gördüm. Hatta bizim konuşma tapelerimizde çok can alıcı yerlerde maalesef parayla ilgili konularda eklemeler olduğunu gördüm. Bunlar son derece güzelce düzenlenmiş ve eklemeler yapılmış, ilk bakışta dahi açıkça anlaşılabilecek düzenlemelerdir. Bunların kamuoyu tarafından en iyi şekilde değerlendirileceğine inanıyorum."

İSTİFAMI BAŞBAKAN'A VERDİM
Güler, "Delil uydurulmuş mu diyorsunuz?" sorusuna, "Maalesef, maalesef. Televizyonlarda ve basında internet sitelerinde geçen birçok tapelerde eklemeler vardır, ancak buradaki delillerin elde edilmesi konusunda da bazı eksiklikler yapılmıştır" dedi.

Bu kirli oyunu vatandaşın fark ettiğini belirten Güler, "Bu kirli oyun bize ve ailemize karşı olmanın da ötesinde Ak Parti ile ilgili, millet iradesiyle ilgili bir operasyona döndürülmüştür. Şimdi burada bir tuzak operasyonu olarak değerlendirdim. Maalesef 3 ayrı operasyon birleştirilerek tek bir operasyon gibi, tahrip gücü yüksek bir hale getirilmiştir. 14 ay sürdürülmekte olan bir operasyon, bir başka operasyonla birleştirilmiştir. 25-26 Ekim'de biten bir operasyon 52 gün bekletilmiş ve diğer operasyonlarla birleştirilmiştir" diye konuştu.

Güler, İstanbul'daki operasyona ilişkin, 'Olayın başladığı gün, 17 Aralık'ta Sayın Başbakanımıza kendimle ilgili olarak gerek görevden affımı isteme, gerek azledilme ve gerek istifa dahil her konuda her şeye hazır olduğumu, bu hassasiyeti taşıdığımı ifade ettim. Şimdi Sayın Başbakanımızın bu konuda yapacağı düzenlemeyi bekliyorum' dedi.