Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, “Küçük yaşta evliliği tasvip etmiyoruz. Ama ortada bir sıkıntı var. Yaptığımız şey bu sorunu çözmek. Kesinlikle tecavüzcülere af getirilmiyor. Suçun unsuru değişmiyor, ceza indirimi getirilmiyor” dedi.
Dün gece TGRT Haber’de yayınlanan “Gençlerle Büyük Buluşma” isimli programda gençlerin sorularını cevaplayan Bakan Bozdağ, “cinsel istismar” yasasından, FETÖ ile mücadeleye kadar birçok konuda önemli açıklamalar yaptı.  Bozdağ, program öncesinde İhlas Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Mücahid Ören’e nezaket ziyaretinde bulundu. Görüşmede TGRT HABER Genel Yayın Yönetmeni Yücel Koç da yer aldı.
Aileleri korumaya yönelik olan cinsel istismar yasasının çarpıtıldığına işaret eden Adalet Bakanı şunları söyledi: “Kanunlara göre 17 yaşından gün alan bir kişi mahkeme kararıyla evlenebiliyor. Bazı yerlerde, Roman vatandaşlarımızda daha yoğun olmak üzere, bu yaşın altında aileler düğün yapıyorlar, tören yapıyorlar ve evlendiriyorlar. Bunu biz tasvip etmiyoruz, ortadan kaldırmak için mücadele ediyoruz. Yasalarımızı onun için de ağırlaştırdık ama böyle de maalesef Türkiye’de yaşanan bir sıkıntı var. Bu mücadeleyi, zarar vermeden, bu sorunu nasıl çözeriz, bizim yaptığımız şey o. Kesinlikle tecavüzcülere af getirilmemektedir. Suçun unsurları değiştirilmemektedir. Cezada indirim yapılmamaktadır. Sadece toplumumuzun bazı yerlerinde olan gerçeklikten ortaya çıkan bu sorunu çözmeye dönük bir adımdır. Anayasa Mahkemesi düzeltilmesi yönünde karar aldı. Meclis komisyonu ‘düzeltin’ dedi. Yüzlerce mektup geldi. Cezada indirim yok aksine artıyor. Şimdi herkes öğrendi. Küçük yaşta evlenenler 16 yıl hapis yatacak.



Kim tecavüzcüye af getiriliyor diyorsa milletin gözünün içine baka baka yalan söylüyor demektir. Kimseye af yok. Yargılamalar devam edecek.”
FETÖ ile mücadelede neler yapıldığıyla ilgili soruya Bakan Bozdağ şöyle cevap verdi: “Usame Bin Laden, Dünya Ticaret Merkezi’ni bombaladığında ABD, Usame Bin Laden’i sorumlu tuttu. ABD’nin elinde olan kanıttan bin kat daha fazlası terörist Gülen’in bu işi yaptığını ispat eden delil var. O delillerin bir kısmını gönderdik, bir kısmı da devam ediyor... Bunda hiç şüphe yok. Trump’un döneminde Fethullah Gülen’in iadesinin yapılmasını bekliyoruz. Sayın Trump, bir teröristi 81 milyona tercih etmeyecektir diye düşünüyoruz. Sokağa çıkın, Türkiye’de hangi partiye mensup olursa olsun sorun, herkese deyin ki ‘Bu darbe teşebbüsünü kim yapmıştır.’ Herkes size söyleyecektir. Biz Gülen’i Türkiye’de yargılamak istiyoruz. Eninde sonunda Türkiye’ye gelecek ve millete hesap verecek.”
15 Temmuz’da darbecilere Meclis’te meydan okuyuşuyla ilgili soruya duygulanarak cevap veren Bozdağ, “Türk yargısı ilk defa darbecilere biat etmedi ve meydan okudu. Herkes o gece helalleşmeye gelmişti” diye konuştu.