Yılmaz, "Şundan emin olunuz ki, Türk Silahlı Kuvvetleri dünden daha güçlü ve savaşa hazır." dedi.
''BAKANLIĞIN 2016 BÜTÇESİ 26 MİLYAR TL''
Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Genel Kurulu, Başkanvekili Pervin Buldan başkanlığında toplandı. Genel Kurul'da Milli Savunma Bakanlığı, Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ve Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı ile bağlı kurumların 2016 yılı bütçeleri görüşülmesine devam ediliyor. Gruplar adına yapılan konuşmaların ardından hükümet adına söz alan Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, bakanlığın 2016 yılı bütçesinin 26 milyar 451 milyon 504 bin TL olduğunu söyledi.
''ÇÖZÜM SÜRECİNİ BAŞLATMAK DOĞRUYDU''
Güvenlik güçlerin kanunlar çerçevesinde kendine verilen teröristle mücadele görevini şehitler verme pahasına yerine getirdiğini savunan Milli Savunma Bakanı, "Çözüm sürecini başlatmak doğruydu. Bu doğru, dün de doğruydu, bugün de doğrudur, yarın da doğru olacaktır.
''ÜLKEDEN TERÖRİSTLERİN ÇIKMASI DOĞRUYDU''
Çözüm süreci, kavga olmasın, silahlar bırakılsın, demokratik mücadele süreci içerisinde her şey tartışılsın, Meclis de nihai kararı versin idi. Ülkeden teröristlerin çıkması doğruydu, yurt dışında bilinen gelişmeler nedeniyle bu süreç durduruldu.
''TÜRKİYE'NİN HUKUKA SAYGISI ZAFİYET OLARAK ALGILANMAMALI''
Bugün bize terörle mücadelede hukuk devletinin kamu düzenini sağlama gereğinin dışında başka bir alternatif bırakılmadı. Türkiye'nin hukuka saygısı zafiyet olarak algılanmamalı, Türkiye, hukuk devleti içerisinde terörle mücadelesine devam edecektir. Güvenlik güçlerimiz kanunlar çerçevesinde kendine verilen teröristle mücadele görevini şehitler verme pahasına yerine getirmektedir." dedi.
''TSK, DÜNDEN DAHA GÜÇLÜ VE SAVAŞA HAZIR''

Genel Kurul'da yaptığı bütçe sunumu Milli Savunma Bakanı Yılmaz, konuşmasını şu sözlerle tamamladı: 
''Şundan emin olunuz ki bugün Türk Silahlı Kuvvetleri dünden çok daha güçlü ve savaşa hazır ve hiç şüpheniz olmasın ki Türkiye'nin yarınında da Türk Silahlı Kuvvetleri bugünden daha güçlü ve hazırlıklı olacaktır.''