Türkiye'den Suriye’ye sahte kimlikle kaçmaya çalışan F.Ş. isimli bir asker firarisi yakalandı. Yakalanmamak için sahte kimlik temin eden firari, polisin elinden kurtulamadı.

S.Ç. adına düzenlenen sahte kimlikle sınır dışına çıkmak isteyen şaşkın firarinin kullandığı sahte kimlikteki ismin de “hırsızlık” suçundan arandığı ortaya çıktı. Habertürk'ten Bedirhan Özyiğit'in haberine göre, F.Ş. asker firarisi olarak değil ama hırsızlık suçundan yakalandı. Gerçek daha sonra ortaya çıktı. F.Ş., Ankara Merkez Komutanlığı’na teslim edildi.

HIRSIZLIKTAN ARANIYORDU

Reyhanlı Polis Merkezi’ne gelen bir ihbar üzerine polis, harekete geçti. İhbar Hatay Emniyet Müdürlüğü ile de paylaşıldı. Polis, ihbarda belirtilen kişiyi yakaladı. Söz konusu kişinin üzerinden silah, telsiz ve S.Ç. adına düzenlenmiş kimlik çıktı. Polis GBT ve UYAP sorgusu yapınca S.Ç.’nin Ankara 5. Asliye Ceza Mahkemesi kararınca ‘hırsızlık suçundan arandığı’ ortaya çıktı. Gözaltına alınan S.Ç. ile ilgili ilginç bir detay da emniyette gün yüzüne çıktı. S.Ç.’nin gerçek kimliğinin F.Ş. olduğu ve “Donanma Komutanlığı Askeri Savcılığı’nca asker firarisi olarak arandığı belirlendi. Firari asker, Ankara Merkez Komutanlığı’na teslim edildi.

İKI ADRESE BASKIN

Polis, Ankara’da F.Ş. ile bağlantısı olabileceği düşünülen iki adrese baskın yaptı. Osmangazi ve Ufuktepe mahallelerinde yapılan aramalarda 3 silah ve bir telsiz bulundu. B.P. ve Y.P. isimli 2 kişi gözaltına alındı. İşlemleri için emniyete götürülen şüphelilerden B.P.’nin de üzerinden S.Ş. ismine düzenlenmiş sahte kimlik çıktı. Ankara’daki işlemleri tamamlanan B.P. ve Y.P. Hatay Emniyet Müdürlüğü’ne gönderildi. S.Ş. ve S.Ş. adına düzenlenmiş sahte kimlikler için Ankara 17. Sulh Ceza Mahkemesi’nden onama ve inceleme kararı alındı.