Tel Hamis Tugayları'nın öldürüldüğünü açıkladığı Bahoz Erdal'ın 7 aydır yakın takipte olduğu, Erdal'a yönelik 3 suikast planlandığı ve Erdal'ın son saldırıda hayatını kaybettiği öne sürülüyor.

Bahoz Erdal'ın Öldürülmesiyle İlgili Yeni Detaylar Ortaya Çıktı
Sabah gazetesinin haberine göre Bahoz Erdalkod adlı Fehman Hüseyin'in öldürülmesine ilişkin yeni detaylar ortaya çıktı.
7 AYDIR YAKIN TAKİPTEYDİ
Suriye'nin kuzeyinin PKK'lılaştırılması veTürkiye'deki terör saldırılarında Suriye-Anadolu koordinasyonunu sağlayan kritik isimlerden Bahoz Erdal'ın yaklaşık 7 aydır yakın takip altında tutulduğu belirtildi. Bahoz Erdal'a yönelik daha önce de iki defa suikast girişiminde bulunulduğu aktarılan haberde Bahoz Erdal'ın ilk suikasttan kurtulduğu ikinci suikastte yaralandıktan sonra tedaviden dönerken üçüncü suikastta öldürüldüğü öne sürüldü.
İLK SALDIRI BOMBALI ARAÇLA
Tel Hamis Tugayları'nın saldırısı sonucu öldürüldüğü açıklanan PKK'lı teröriste yakın takibe alındıktan sonra ilk saldırı bombalı araçla yapıldı.
2. SALDIRIDA ARACINA BOMBA KONULDU! 6 KORUMASI ÖLDÜ, BAHOZ YARALANDI
İlk saldırıdan yara almadan kurtulan Bahoz Erdal'a ikinci saldırı geçtiğimiz ay Kamışlı'da yine aracına bomba konularak yapıldı. Bahoz Erdal korumalarının içinde beklediği araca yöneldiğinde bomba uzaktan kumanda ile infilak ettirildi. Araçta bekleyen 6 koruması ölürken Bahoz Erdal yaralı kurtuldu. Yaralanan terörist tedavisi yapıldıktan sonra, sağlık kontrolü için sık sık Kamışlı'ya bağlı Himo beldesine gitmeye başladı.
DOKTORDAN DÖNÜYORDU
Bombalı saldırılar yetersiz kalınca Bahoz Erdal'ın ortadan kaldırılması için taktik değiştirildi. Bahoz araç içindeyken dışarıdan müdahale edilerek havaya uçurulmasına karar verildi. Saldırı anı için Bahoz'un doktor kontrolü için gittiği Himo yolu seçildi. Teröristin aracını 8 Temmuz Cuma günü Kamışlı'dan Himo'ya giderken takibe alan muhalifler, aynı aracı dönüş yolunda, Kamışlı'nın 3 kilometre batısında Himo'daki kamp çıkışında havaya uçurdu. PKK'nın "Bahoz Himo'ya giderken o araçtaydı, ancak dönüşyolunda farklı araca bindi" diyerek ölümünü gizlemeye çalıştığı öğrenildi.
PYD KÖSTEBEK ARIYOR
Henüz resmi bir teyit gelmese de Kamışlı'da Bahoz Erdal'ın ölüm şokunu yaşayanPYD'nin, aralarında El-Muhaberat ve YPG'nin bölge sorumlularının da olduğu çok sayıda kişiyi gözaltına aldığı bildirildi. Köstebek arayan PYD'nin olayın yaşandığı yeri ablukaya aldığı da öğrenildi.