MHP lideri Devlet Bahçeli, Ankara'da partililerle bayramlaşma törenine katıldı. Bahçeli, Kurban Bayramı'nın hem Türkiye'de hem yakın komşularında çok büyük acılara, ızdıraplara sebebiyet veren bir ortamda gerçekleştiğini söyleyerek; "Milletimiz buruktur, üzüntülüdür. Ortadoğu ülkelerinde yaşayan kardeşlerimiz ise çok büyük acı içerisindedirler. İnşallah bu bayram sonrasında hem Türkiye'ye hem Ortadoğu'ya barış ve istikrarın gelmesini niyaz etmekteyiz" diye konuştu. Konuşmasının ardından soruları yanıtlayan Bahçeli, gündemdeki konuları değerlendirdi.
Türkiye'nin ateşle çemberi içinde olduğunu söyleyen Bahçeli, Meclis'ten geçen Irak ve Suriye tezkerelerini değerlendirdi. Bahçeli şunları söyledi; "Bu tezkere çok iyi değerlendirilmelidir. Öncelikle milli güvenliğimizi tehdit eden unsurlar, tamamen bertaraf edilmeli, özellikle sınır kentlerinde baş göstermiş olan eylemlere de son verilmelidir. Özellikle, Irak ve Suriye olmak üzere, BM ve oluşturulmuş olan koalisyonlar en kısa sürede gerekli tedbirleri almak suretiyle, karşılıklı çatışmaya son verebilen bir davranışı sergileyebilmelidir. 'Bunu yapacağız' sözüyle toplum ve ülkeler aldatılmamalıdır."
 
"SAYIN ERDOĞAN'DAN ÖZÜR DİLEMELİDİR"
 
Bahçeli, ABD Başkan Yardımcısı Joe Biden'ın sözlerini değerlendirerek şöyle konuştu; "ABD Başkan Yardımcısının, ABD'nin çok önemli bir üniversitesinde vermiş olduğu konferansta kullanmış olduğu ifadeler gerçekdışı ise mutlaka Türkiye'den ve özellikleden Harvard Üniversitesi'de konferansa katılanlardan özür dilenmesi lazım. Eğer bu böyle değil, yapılmış olan bir görüşmenin kısa süre içinde izinsiz kamuoyuyla paylaşılması olayıyla Türkiye karşı karşıya kalıyorsa, o zamanda bu görüşmeleri yapan taraflara arasında Türkiye'nin izni olmadan ne konuşulmuşsa kamuoyuna açıklanması sebebiyle devlet başkan yardımcısı sayın Erdoğan'dan özür dilemelidir."
 
"CHP'NİN MHP İLE MİLLİYETÇİLİK YARIŞINA GİRMESİ ÇOK DOĞRU OLMAZ"
 
CHP lideri Kılıçdaroğlu'nun MHP'nin tezkereye 'evet' demesi üzerine yönelttiği eleştirilere yanıt veren Bahçeli; "MHP ve CHP, Türk siyasi hayatında yeri olan önemli iki siyasi kurumdur. CHP'nin Türkiye'ye ilişkin her türlü önerileri, kendilerinin tespitidir. Dolayısıyla MHP, bir siyasal kurumun kendi görüşleri doğrultusunda ortaya koymuş olduğu tavır ve eylemlere saygı gösterir. Aynı saygıyı MHP'nin beklemesi hakkıdır. CHP tezkereye hayır diyorsa, onun doğabilecek sonuçlarından kendisi ne kadar sorumluysa, MHP'de tezkereye evet demekle doğabilecek her sorumluluğu kabullenecek demektir ki tezkereye evet demektedir. CHP ile MHP arasında bir milliyetçilik yarışına CHP'nin girmesi çok doğru olmaz. Onlar gele gele en son ulusalcılıkta kalırlar. Bir türlü milliyetçi olmak şansları da gözükmemektedir" ifadelerini kullandı.
 
Bahçeli, bir soru üzerine; "Kobani düşerse Ankara düşer kadar saçma bir söz olamaz" dedi.