MHP Lideri Devlet Bahçeli, Nazilli Belediyesi tarafından düzenlenen toplu açılış törenine katıldı. Nazilli Belediye Meydanı’nda yaklaşık 15 bin partiliye seslenen Devlet Bahçeli, MHP Aydın Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ali Uzunırmak ve Nazilli Belediye Başkanı ve Başkan Adayı Haluk Alıcık'a destek istedi. Büyük bir coşku ile İstasyon Meydanı'nda karşılanan MHP Lideri Bahçeli, Uzun Çarşı'dan mehter takımı eşliğinde vatandaşlara karanfil dağıtarak belediye meydanına yürüdü.

MHP’nin Aydın’da olduğu gibi Türkiye genelinde de tüm belediyelere talip olduğunu ifade eden Devlet Bahçeli, mevcut iktidara 1 Nisan şakası yapma zamanının geldiğini söyledi. Partililerine şakayı nasıl yapacaklarının ipuçlarını veren Bahçeli, “1 Nisan şakasını nasıl yapacağız; Aydın’da ilçelerin alayına talibiz ama Cenab-ı Allah ne kadarını nasip ederse, başımızın üstünde yeri var. Böyle bir ortamda Aydın Büyükşehir Belediyesi de MHP’ye yani Ali Uzunırmak Bey’e nasip olur diye düşünmekteyiz. Ama bu Türkiye’ye bir mesaj verecek. 30’u bulan büyükşehirlerde başlangıç neresi olur diye düşündüğümüzde bunların başında Aydın, Adana ve Antalya geliyor. Yani şu üç hilalden üçünü saymış olduk. Kalabalığa baktığımda üç hilaller dizi dizi gidiyor. Bunların arkasından Balıkesir, Manisa ve Denizli gelir. Gerisine bakarsak o zaman arkası inşallah sona doğru hızla gider. Mersin’den tutun Kahramanmaraş’a oradan Erzurum’a kadar alayına talibiz” diye konuştu.

17 Aralık’tan sonra yaşanan gelişmeleri aydınlatma gücü ve yetkisinin iktidarın elinde olduğunu savunan Bahçeli, “Devletin başı sensin, Başbakansın. Görevlileri çağır. ‘Milletimi rahatsız eden konu neyse sonuna kadar gideceğim. Kime dayanırsa dayansın, şahsıma kadar da gelse bunun hesabını soracağım’ de. Millet bir rahatlasın. Millet çatışma ve gerilimin dışına alınsın. ‘Bunların hepsi bana komplodur, bunlar yanlıştır’ diyerek, devletin imkanlarını kendi gücüymüş gibi kullanarak bir yere varman doğru olmaz. Ülkemiz böyle bir karmaşayı yaşamasın istiyoruz” şeklinde konuştu.

Milli irade adımının seçim yoluyla olacağına dikkat çeken Bahçeli, konuşması şöyle sürdürdü:
"Hepimizin gidip Başbakanlık koltuğuna oturacak halimiz yok. Bir ülkede 76 milyon Başbakan da olmaz. Ancak milletin iradesiyle bir yol çizilir. Hepimiz de o yolu izleriz. Önümüzde en kısa yol 30 Mart seçimleridir. Sandığa gittiğinizde eğer memnunsanız yolunuza devam ediniz. Zaten şarkı o. ‘Biz bu yolları yürüyoruz’ vesaire gibi bir şarkı var. Ezbere de bilmiyoruz yani. Ama ezbere bilenler, bu yol nasıl bir yoldur diye bir an düşünsün. Bu yolun istikameti tek yöne dönüp yüce divana mı gidecek, yoksa millet iradesi olarak geleceğimiz mi belirlenecek. Buna bir karar verin. Türkiye’de acıya, üzüntüye ve kayıplara son vermeliyiz. Ülkemizi huzurlu, istikrarlı ve barış içerisinde yönetebilme kabiliyetine sahip olmalıyız. Türkiye'deki olayları yakından takip ediyorsunuz. Yaşanan olumsuzlukları, anlayış ve sabırla seçim sürecinde çözebiliriz. Türkiye geriliyor. Toplumsal kışkırtmalar yapılıyor. Hiçbir siyasi partili bunlara alet olmasın. Türkiye'nin barışa, huzura ihtiyacı vardır. Sandığa koşa koşa gitmeliyiz. Sokaklara çıkmamalıyız. Sokaklarda kimin dürüst, kimin ajan olduğu belli değildir. Gençleri sokağa yönlendirmek doğru değildir. 18 yaşına gelmiş herkes sandığa gitmeli, hür iradesi ile Türkiye'nin kaderini demokrasi için belirleyecek yolu bulmalıdır. Türkiye 87 gündür yolsuzluk ve rüşveti tartışmaktadır. Doğru mu, yanlış mı, haklı mı haksız mı gerçek mi, yalan mı bilinmiyor."

NAZİLLİ BELEDİYESPOR ATKISI VE EFE FESİ VERİLDİ
MHP Lideri Bahçeli’nin konuşmasının ardından Nazilli Belediyesi tarafından 2011 yılında temeli atılan 162 dairelik NAZKENT-2 evlerinin anahtarları kesilen kurdelenin ardından ev sahiplerine verildi. MHP Lideri’nin elini öpen bazı ev sahiplerinin bozkurt işareti yapması ise dikkat çekti. Nazilli Belediyespor taraftarları tarafından kendisine verilen Nazilli Belediyespor atkısını takan Bahçeli’ye Nazilli Belediye Başkanı Haluk Alıcık tarafından da Efe fesi ve poşusu verildi. Efe fesini takarak partililerini selamlayan Bahçeli’ye ilçeye gelişi dolayısıyla Başkan Alıcık tarafından plaket, yöresel ürünlerin bulunduğu sepet, efe kıyafeti ve çiçek takdim edildi. Hediyeler için Alıcık’a teşekkür eden Devlet Bahçeli, Nazilli Belediyesi Halk Oyunları ekibi ile çektirdiği hatıra fotoğrafının ardından ilçeden ayrıldı.