Milliyetçi Hareket Partisi Genel BaşkanıDevlet Bahçeli seçim sonrası ilk grup toplantısını yaptı. Konuşmasında seçim sonrası ortaya çıkan koalisyon seçeneklerini değerlendirip, MHP'nin değerlerinden asla taviz vermeyeceğini belirten Bahçeli, HDP ile hiç bir şartta yan yana gelmelerinin mümkün olmadığını söyledi. Bahçeli, kendisine Başbakanlık teklifi sunan Kılıçdaroğlu'na ise sert sözlerle yüklendi. Kılıçdaroğlu'nun böyle bir teklifi hangi cürretle kendisine sunduğunu dile getiren Bahçeli, Kılıçdaroğlu'nu kurnazlık yapmakla suçladı.

ANA MUHALEFET GÖREVİ VERİLDİ

Türk milletinin MHP’ye ana muhalefet görevi verdiğini belirten Bahçeli, ''Bize verilen ana muhalefet görevi koalisyon arayışlarına karşı durmak demek değildir.46 yılık mazimizi hiçe sayarak temel görüş ve eleştirilerimizi sırf koalisyon için görmezden geleceğimizi bekleyenler beyhude bir çaba içindedir. Mili duruşumuzdan taviz verirsek bunu bize gönül veren milyonlara anlatamayız. Kötümser olmaya karamsarlık aşılamaya kimse tevessül etmemelidir. MHP'nin 46 yıllık şerefli mirasını günlük heveslere kurban etmeyecek kadar tecrübeliyiz. Milliyetçilik davasını günlük hesaplar ile heba etmyecek bir akla sahibiz.'' dedi.

KOLTUK MERAKI İLE İLKELERİMİZDEN CAYMAYIZ

Milliyetçileri Meclis çatısından uzak tutma oyunlarını asla ve asla unutmayacaklarını da söyleyen Bahçeli, ''Milletimin verdiği mesajları iyi değerlendirmek durumunda olduğumuzun farkındayız. Ancak Koltuk merakıyla ilkelerimizden caymayız.
Her milletvekiline düşen görev milli meselelerde yanlış adım atmaktan kaçınmak olmalıdır.'' dedi.

KORUMAYA YEMİNLİYİZ!

Hangi siyasi sonuca sahip olursa olsun Cumhuriyetin temel unsurlarını tartışmanın kendilerine göre ihanet olduğunu söyleyen Bahçeli, ''Milliyetçi hareket bu emellere geçit vermemek için milletinden görev almıştır. Türkiye Cumhuriyeti tekdir ve üniter bir devlettir. Türk Cumhuriyeti ayrılık kabul etmeyen bir yapıdır. İstiklal marşımız bu onurlu mücadelenin kahramanlık destanıdır. Milliyetçi hareket bu değerleri korumaya yeminlidir. Bizim anlaşma omurgamızın ana ekseriyeti ancak ve ancak bunlara saygı ile mümkündür.'' diye konuştu.

İLK FORMÜL AKP-HDP

''Seçim sonuçlarına göre AK Parti tek başına iktidar olma vasfını kaybetmiştir.'' diyen Bahçeli, ''Türkiye’nin önüne koalisyon zorunluluğu çıkmıştır. Artık siyasette yeni bir durum vardır. Bundan sonra ülkemizin koalisyon hükümetlerine alışması lazımdır. Siyasi tarihimizdeki tecrübeler yeteri düzeyde vardır ve ortadadır. Uyum ve işbirliği temelinde bina edilmesini dikkate aldığımızda, ilk formül AKP ve HDP’nin bir araya gelmesi akla en yatkın seçenektir. Bu iki partinin tek yumurta ikizi olduğu açıkca ortadır.'' dedi.

KILIÇDAROĞLU'NA AĞIR SÖZLER

AK Parti ile HDP olmaması halinde AK Parti-CHP koailisyonun yapılabileceğini de söyleyen Bahçeli, Kılıçdaroğlu'na çok ağır sözlerle yüklendi...

''CHP genel başkanı, hükümete açık kapı bırakmıştır. AKP genel başkanı atılan pası almıştır. Zeytin dalları ile AKP ile CHP arasındaki buzlar eritilmeye başlanmıştır. Seçim beyannameleri birbirine benzeyen bu iki partinin koalisyonda buluşmaları da Türkiye’nin de hayrına olacaktır. Küresel sermaye göz kırpmaktadır. İş alemi koalisyon tembihinde bulunmuştur. ABD ve AB ise bu ortaklığa dünden razıdır. CHP genel başkanı, AK Parti dışındaki koalisyon seçeneklerini kurnazca sıfırlayarak kendi önünü açmıştır. Koalisyonun kurulması da an meselesidir. Sayın Kılıçdaroğlu, şahsıma başbakanlık teklifinde bile bulunmuş, bizi HDP ile yan yana koymuştur.  Merakımdan soruyorum Kılıçdaroğlu? Başbakanlık makamına şahsıma lütfetme yetkisini kimden ve nasıl almıştır? Milletin bize vermediği yetkiyi Sayın Kılıçdaroğlıu nasıl sunmaktadır? Tuzak kuracak başka parti bulamamıştır da gözünü bize mi dikmiştir?''

HİÇ BİR ŞARTTA HDP İLE YAN YANA GELMEYİZ

Kılıçdaroğlu'nun bayat numaralarını MHP'nin yemeyeceğni de söyleyen Bahçeli, ''MHP hiçbir şart altında HDP ile biraraya gelmez. HDP'ye oy verenlere saygı duymak, HDP'y i muhatap almak değildir. Köy basmalarını, karakol saldırılarını unutalım mı. Hadi biz unuttuk diyelim, tarih ve millet bu hainlikleri affeder mi? HDP'ye bakınca flu görüyoruz, öyle de görmeye devam edeceğiz. MHP ana muhalefet görevini eksiksiz yapacaktır.'' diye konuştu.

KOALİSYON İÇİN 3 ŞART!

Bahçeli koalisyon şartlarını ise şu 3 başlık altında dile getirdi;

İlk olarak süreç ihaneti tamamen askıya alınmalıdır. İkinci olarak 17-25 Aralık'ın üstüne kararlılıkla gidilmelidir. Cumhurbaşkanı Erdoğan kesinlikle Anayasal sınırlarına çekilmelidir. MHP bu 3 başlık altında buluşulursa koalisyon görüşmelerine girecektir.