Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, uzun vadede mecburi askerliğin tamamen kalkmasının düşünülebileceğini söyledi.

Avcılar’da yapımı tamamlanan Hz. İbrahim Camii’nin açılışına katılan Bakan Bağış, burada basın mensuplarının sorularını cevapladı. Askerliğin kısalması konusuyla ilgili soru üzerine Bağış, “Sayın Başbakanımız bu konuda gerekli açıklamayı yaptı. Ne güzel! 9 - 10 aydır memlekette şehit haberleri gelmiyor. Terör artık unutulmaya başlandı. Allah ülkemizdeki bu huzur ortamını bozmak isteyenlere fırsat vermesin!

Bu ülkeyi karıştırmak isteyenlere, milletin başına çorap örmek isteyenlere fırsat vermesin!” diye konuştu.Şu anda ilk aşamanın ordunun ihtiyaçları çerçevesinde sürenin kısaltılması olduğunu söyleyen Bağış, “Böylesine huzurlu ortam olduğu sürece tabi ki askerlik süresinin kısaltılması da, profesyonel orduya geçmemiz de, uzun vadede belki mecburi askerliğin zaman içerisinde tamamen kalkması da düşünülebilir. İlk aşamada ordumuzun ihtiyaçları çerçevesinde sürenin kısaltılması hayırlı bir gelişmedir. Allah huzurumuzu bozmasın!” ifadelerini kullandı.‘DEMOKRATİKLEŞME PAKETİ, HUZURU BOZMAK İSTEYENLERE ŞAMAR GİBİ ÇARPMIŞTIR’Demokratikleşme paketiyle ilgili soruya da Bağış, “AB makamlarının paketle ilgili cümlelerini duymak beni gerçekten duygulandırdı. Türkiye’nin imajını bozmak isteyenlere demokratikleşme paketimiz adeta bir şamar gibi çarpmıştır. Türkiye tarihinin en reformcu hükümetinin bir demokratikleşme paketiyle daha vatandaşlarının önünü açmak istediğini dost düşman herkes anlamıştır. Türkiye’nin demokratikleşme sürecinin ne ilk, ne de son paketi olacaktır.” diye konuştu.