İbrahim EMÜL- Ufuk AKTUĞ/OSMANİYE, () - OSMANİYE'de hayvansever hemşire Sabire Kiraz, oğlunun evlerinde beslediği 'Pamuk' isimli yavru tavşanın kırılan bacağını bin 200 lira para harcayarak ameliyat ettirdi.
Hayvansever Sabire Kiraz, sabah kalktığında oğlunun evlerinde beslediği 2.5 aylık yavru tavşanın topalladığını görünce tedavisi için veteriner hekime götürdü. Veteriner Hekim Bünyamin Akın tarafından muayene edilen ve özel bir hastanede röntgen filmi çekilen yavru tavşanın sol bacağında iki parça kırık olduğu tespit edildi. İskenderun Akademi Veteriner Teşhis ve Tedavi Merkezi'ne acil olarak götürülen yavru, cerrahi ve ortopedi uzmanı Veteriner Hekim Mehmet Tabur, doğum ve jinekoloji uzmanı Veteriner Hekim Alev Ülkü, Veteriner Hekim Ali Kopar, Veteriner Hekim Duygu Oy tarafından muayene edildi. Muayene ve röntgen sonucu kaval kemiklerinin ikisinde de parçalı kırık olduğu belirlenen yavru tavşan yaklaşık 2.5 saat süren başarılı bir operasyonla sağlığına kavuştu.
Veteriner Hekim Mehmet Tabur, tavşanın kırık bacağının ameliyatla tedavi edildiğini söyledi. Operasyon sonrası tedavileri için halen merkezde bulunan yavrunun, yemesi-içmesi ve genel durumu gayet iyi durumda olduğunu belirten Tabur, "Operasyon öncesi bakım, operasyon bedeli, bandaj, postop bakım ve ilaç uygulaması, iyileşince bandaj ve pinin çıkarılması, operasyon öncesi, sonrası ve pin çıkarılmadan önceki röntgenler dahil toplam 1200 TL ücret ödeyip, yavru tavşanın sağlığına çok önem veren Sabire Hanımı ayrıca tebrik etmek gerekir" dedi.
Sabire Kiraz da oğlunun tavşanının sabah uyandığında topalladığını, hemen veterinere götürdüğünü belirterek, "Tedavi için ne gerekiyorsa yaptık. Onun da bir canlı olduğunu unutmamak gerek" diye konuştu.

İE(BK/BT) (FOTOĞRAFLI)