Bitlis’in Güroymak ilçe merkezinde bulunan İlçe Özel İdaresi’nin şantiyesine bırakılan bomba infilak ettirildi, olayda şantiye bekçisi ağır yaralanırken, şantiyeye kendisine yemek götürdüğü için şantiyede bulunan oğlu ise hayatını kaybetti.

Olay yerine çok sayıda ambulans sevk edildi. Alınan bilgilere göre, olay akşam saatlerinde Güroymak ilçe merkezinde bulunan İlçe Özel İdaresi’nin şantiyesinde meydana geldi. Şantiyede bekçi olarak çalışan Mehmet Şerif Şipali ve şantiyeye kendisine akşam yemeği getiren oğlu Maşallah Şipali şantiyede park halinde bulunan bir aracın altında bir paket fark etti. İddiaya göre fark ettikleri paketin ne olduğunu anlamaya çalıştıkları sırada bomba büyük bir gürültüyle infilak etti.

Olayda şantiye bekçisi Mehmet Şerif Şipali ağır şekilde yaralanırken, oğlu Maşallah Şipali ise olay yerinde hayatını kaybetti. Yaşanan patlama nedeniyle çevredeki birçok ev ve işyerinin camları kırılıp hasar gördü. Öte yandan olayda ağır şekilde yaralanan Mehmet Şerif Şipali Tatvan’da tedavi altına alınırken, hayatını kaybeden oğlu Maşallah Şipali’nin cenazesi ise otopsi yapılmak üzere Güroymak Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı. Olayı haber alan Şipali ailesinin yakınları ise hastaneye akın etti. Ayrıca, ilçede bu akşam yaşanan ikinci olaydan sonra ilçede güvenlik en üst seviyeye çıkarılarak, ilçede bazı yerlerde bomba araması yapılmaya başlandı.