Yeni Şafak muhabiri Cabir Turgut, ülkeyi kana bulamayı hedefleyen FETÖ'cü subayların darbe kalkışmasına Çorlu Misinli Müfrezesi'nde tanıklık etti. Darbeye kışlada yakalanan Turgut, o gece bir grup askerin Boğaziçi Köprüsü'nü kapattığı haberini alınca en başta bir terör operasyonu ya da teröre karşı bir eylem olduğunu zannettiklerini söyledi. Daha sonra sosyal medya ve TV'lerden neler olduğunu öğrenmeye çalıştıklarını anlatan Turgut, “Yeni Şafak internet sitesinde 'Paralel Subaylardan Darbe Girişimi' haberini okudum. Bunun üzerine darbe olduğunu öğrendik.

HEDEF MÜHİMMAT DEPOLARIYDI

Darbe girişiminin Türkiye genelindeki askeri birliklerde olağanüstü bir etki oluşturduğunu söyleyen Turgut, “İstanbul ve Ankara merkezli darbe girşiminde ise sıradaki en büyük hedef mühimmat depolarıydı. Bu istihbarat üzerine özellikle Trakya'daki birliklerde alarm verildi. Biz de burayı korumakla görevliydik. Nöbetçi komutanların depolara hiçbir askeri veya sivil unsurların yaklaştırılmaması yönünde talimat verdi. Darbeye kulak asmayan komutanlar depoların önünde ölümüne nöbet tutarak kanlı planlarını bozdu" dedi.

ŞEHADET PAHASINA KORUYUN

Depolara hiçbir askeri veya sivil unsurların yaklaştırılmaması talimatı aldıklarını belirten Turgut, “Nöbetçi komutanlarımız tüm askeri biraraya topladı. Ankara'dan gelen darbe emirlerine uyulmayacağını, hiçbir askerin giriş ve çıkışına izin verilmeyeceğini söyledi. Darbecilerin mühimmat için buraya gelebileceği yönünde istihbarat aldığını belirten komutan bize hiçbir askeri ve sivil unsura mühimmat verilmeyecek. Depolar şehadet pahasına korunacak. İnmeye çalışan helikopterlere ateşle karşılık verileceğini emretti" şeklinde konuştu. Cabir Turgut'un babası Zafer Turgut, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda oğlunun canı pahasına da olsa vatanını milletini koruması gerektiğini ifade etti. Aynı paylaşımda baba Turgut, devletin verdiği silahları kullanma emrini bir komutan bile veriyor olsa bile asla o silahı halka vatana ve millete karşı doğrultmaması yönündeki nasihatını tekrarladı. Baba, eğer hiç karşı koyamıyorsa, oğlunun bu vatanı terketmesini, çünkü vatan haini bir oğlunun olmasını istemediğini vurguladı.

BABADAN 'ATEŞ ETME' UYARISI

Gece yarısına doğru babasıyla yaptı telefon görüşmesini anlatan Turgut, “Babam imam. Aradığımda sela okuyordu. Sonra olanları anlattı. Komutanlar askerlere 'halka sıkın' emri veriyormuş dedikten sonra 'Sakın ha komutanlarınız sizi dışarı çıkarır, halka ateş edin derse o komutanın kafasına sık, yapamazsan kendi kafana sık, hiçbirini yapamazsan bu ülkeyi terk et' dedi. Ben ve birçok asker arkadaşım da böyle düşünüyorduk. Çok şükür ki o yönde bir emir gelmedi. Ancak darbecilere karşı duran halkın arasında olmayı çok isterdim" şeklinde konuştu.