Babacan, buluşmada Gezi süreci ile ilgili çarpıcı açıklamalarda bulundu. "Gezi'deki büyük kalabalıktan çok şey öğrendik" diyen Babacan "Niye vardı onlar?" sorusuna yanıt aradıklarını söyledi.

Toplantıya katılan CNN TÜRK Ekonomi Müdürü Emin Çapa’nın Twitter üzerinden attığı tweet’lere göre toplantıda ekonomik gelişmelerin yanında gündemdeki farklı konular da konuşuldu.

Ali Babacan, Gezi süreci ile ilgili olarak, "Gezi sonrası özel yaşama müdahaleyi engelleyici düzenlemeleri gündeme getirdik, yasalaşacak bunlar. Gezi'de geliri yerinde olan, eğitimi iyi olan, dünyaya açık büyük kalabalıklar vardı. Niye vardı onlar? Sorduk.  Gezi olaylarında çevreci ve illegal gruplar hariç büyük kalabalıklardan biz çok şey öğrendik" dedi.

"İyi bir eğitim reformu için öğretmenleri karşımıza almamız gerekiyor" diyen Babacan, "Çünkü onları eğitmemiz ve performanslarını ölçmemiz gerekiyor. Türkiye eğitim seviyesine göre hak etmediği kadar yüksek bir gelir seviyesinde. Türkiye orta gelir tuzağına düşerse bunun bir numaralı sebebi eğitim olacak" ifadesini kullandı.

Toplantıda konuşan Hazine Müsteşarı Çanakçı da ekonomik büyümenin bu yıl yüzde 3.5-4 olacağını belirterek, "Tasarruf açığında geldiğimiz düşük noktayı sürdürmemiz mümkün değil. Tasarruf oranı mutlaka yükselmeli.  Küresel konjonktür bizim gibi ülkeleri çok destekleyici olmayacak" dedi.