Ayten öğretmenin intiharındaki sır çözüldü

Edinilen bilgiye göre, 13 Ocak 2014 tarihinde merkez Seyhan ilçesi Pınar Mahallesi'nde meydana gelen olayda, DSİ Baraj İlkokulu'nda İngilizce öğretmeni olarak görev yapan Ayten Soysal (41), 9 katlı bir apartmanın çatısından atlayarak hayatına son vermişti.

Öğretmene zorla 15 bin lira kredi çektirildiği için intihar ettiği ileri sürülürken, polis bunun üzerine yaptığı araştırmada, Ayten Soysal'ın eski bir öğrencisiyle yolda karşılaştığını, öğrencisiyle bir süre sohbet ettikten sonra öğrencisinin "işim yok, maddi olarak çok zordayım" demesi üzerine, öğretmenin yardım etmek için kocasından habersiz bankadan 15 bin lira kredi çekip öğrencisine verdiğini tespit etti.

Polis, yaklaşık 3 ay önce çekilen krediyi öğrencinin ödeyemediğini, ödenmeyen borçtan dolayı öğretmene mesaj geldiğini, gelen bu mesajlardan birini ise kocasının görerek kendisinden habersiz kredi çekilmesini öğrendiğini ve bunun üzerine öğretmenin borcunu ödemek için mücadele ettiğini öğrendi.

Ayten öğretmen, 13 Ocak günü izin alıp okula gitmezken, öğrenciyle görüşüp krediyi ödemesini istedi. Ancak öğrenci ödeyemeyeceğini söyleyince çaresiz kalan öğretmen, bir apartmanın çatısına çıkarak intihar etti.

Bu arada koca Murat Soysal, eşi geceye kadar evine gelmeyince polis merkezine giderek kayıp başvurusu yaptığında, eşinin intihar ettiğini öğrendi. Soysal verdiği ifadede, eşine zorla 15 bin lira kredi çektirildiğini söyledi. İfadesi alınan öğrenci ise öğretmeninin kendisine zorla kredi çekmediğini, ihtiyacı olduğunu söyleyince iyilik yapmak için kredi çektiğini ancak kendisinin krediyi ödeyemediğini söylediği öğrenildi.,