İşadamı Halis Toprak, Doğan yüzünden kardeşinin intihar ettiğini, Özal ise onun ‘vatan haini’ olduğunu söylüyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Aydın Doğan’ın “Öyle dönemler oldu ki, biz hükümet getirdik, hükümet götürdük” şeklinde sözler sarf ettiğini açıklamış, Hürriyet’in patronu ise bu açıklamalarını inkâr etmişti. Erdoğan’a bir mektup yazarak seslenen Aydın Doğan, bu ifadeleri kullanmadığını söyleyerek, medyası aracılığıyla kimseye operasyon yapılmadığını ileri sürmüştü. Aydın Doğan her ne kadar geçmişte yaptıklarını kabul etmese de kendi gazeteleri ve mağdur ettiği insanların açıklamaları, gerçeği ortaya koyuyor. Bu örneklerden sadece bir tanesi de Toprak Holding Yönetim Kurulu Başkanı Halis Toprak'ın anlattıkları... 

KARALAMAYA BAŞLADI 

İşadamı Halis Toprak’ın anlattığına göre Japon Otomotiv şirketi, o dönemde Toprak’a Türkiye’de mümessillik vermek istiyor ancak, Aydın Doğan bu durumu öğrenince Toprak aleyhine gazetelerinde haberler yaptırıyor. Amacı ise Mazda’nın mümessilliğini almak. Doğan, hızını alamayıp Paktaş hakkında da olumsuz haberler yaptırıyor. Bunun üzerine Halis Toprak, Aydın Doğan’la görüşüyor ancak sonuç alamıyor. Sonuçta Mazda kaçıyor, Paktaş da zor durumda kalıyor. 

KARDEŞİMİN 'KATİLİ'

Halis Toprak, “Malını Paktaş'a verip parasını bir ay sonra tahsil eden işletmeler Paktaş'a güvenemez oldular ve paralarını o gün istemeye başladılar. Paktaş işçileri yürüyüşe geçme kararı aldılar. Ankara bu durum üzerine panikledi. Maliye mecbur oldu, Paktaş'a el koydu. Kardeşim Muhsin Toprak'ın intiharına neden oldu Aradan birkaç yıl geçti. İş Bankası ipotek ettirdiğimiz kardeşimin evini sattı. Kardeşim bunalıma girdi ve intihar etti” şeklinde yaşanan süreci anlatıyor.