ABD’nin Missouri eyaletine bağlı Ferguson kasabasında siyahi genç Michael Brown’ın silahsız olduğu halde polis tarafından altı kurşunla vurulmasının ardından başlayan olaylar dokuzuncu gününe girerken, ilan edilen sokağa çıkma yasağına uymayan protestocular yine polis kurşununa hedef oldu.


VURULMA ANI GÖRÜNTÜLENDİ

Polis kurşunuyla vurulan bir kişi ağır şekilde yaralandı. Durumu kritik olduğu ve ölümle pençeleştiği bildirilen protestocunun vurulduğu anlar saniye saniye görüntülendi.

Dokuzuncu gününü geride bırakan olaylarda Missouri Valisi Jay Nixon’ın durumu sakinleştirmek için ilan ettiği sokağa çıkma yasağı sonuç vermedi ve göstericiler yine sokaklara döküldü.

200 kadar göstericiye zırhlı araçlarla müdahale öden polis, protestocuları dağıtmak için plastik mermi ve göz yaşartıcı gaz kullandı.

Müdahale sırasında protestocu bir genç polis tarafından vurularak ağır yaralandı. Durumunun kritik olduğu bildirilen gencin plastik mermiyle mi yoksa gerçek mermiyle mi vurulduğu henüz açıklanmadı.

Bu arada polis müdahalesi sırasında yedi kişi de gözaltına alındı.

ASKER TALEP EDİLDİ

İki gündür sokağa çıkma yasağı uygulanan kentte, polisle göstericiler arasındaki çatışmaların devam etmesi üzerine Vali Jay Nixon "sükunetin sağlanması ve Ferguson'daki vatandaşları korumak için" asker gönderilmesini talep etti.

İlgili Haberler Brown'ın görüntülerinin yayımlanmasına validen eleştiri İlgili Konular Amerika Birleşik Devletleri Kentte dün de protesto gösterileri yapılırken, havanın kararmasıyla birlikte protestolar çatışmalara dönüştü.

ABD Adalet Bakanı Eric Holder vurulan siyah genç Michael Brown'ın cesedinin "mümkün olan en kısa sürede" federal bir otopsiden geçirileceğini belirtti.

Bu arada Missouri Valisi Nixon, öldürülmesi ayaklanmaya yol açan 18 yaşındaki siyah genç Michael Brown'ı hırsızlık yaparken gösteren güvenlik kamerası görüntülerinin yayımlanması nedeniyle polisi eleştirdi.

 

İLK OTOPSİ RAPORU AÇIKLANDI

18 yaşındaki siyahi genç Michael Brown'ın cesedinde yapılan otopside ikisi kafasında olmak üzere 6 kurşun izine rastlandı.

New York Times'ın haberine göre, özel olarak yaptırılan otopsinin ön raporuna göre silahsız genç, Fergusaon semtinde 6 polis kurşunuyla hayatını kaybederken, kurşunlardan ikisinin gencin kafasına, diğerlerinin ise sağ koluna isabet ettiği açıklandı.

Mermilerin tamamının kurbanın ön kısmına geldiği ve ilk belirlemelere göre yakından olmadığı kaydedildi.


FEDERAL OTOPSİ YAPILACAK

Öte yandan, ABD Adalet Bakanı Eric Holder, Brown'ın cesedinde federal otopsi yapılması talimatı verdi. Bakanlık Sözcüsü Brian Fellon, eyalet yetkililerinin yaptığı otopsiye ilaveten Holder'ın, Adalet Bakanlığı'na Brown'ın cesedinde federal adlı tıp uzmanlarınca da otopsi yapılması talimatı verdiğini bildirdi.

Fallon, Holder'ın ilave otopsi talimatının nedeninin, bu olaydaki "olağanüstü koşullar" ve Brown'ın ailesinden bu yönde talep gelmesi olduğunu belirtti.