Olay 23 Ağustos 2105 günü Seyhan ilçesine bağlı Dağlıoğlu Mahallesi’nde meydana geldi. İddiaya göre bölücü terör örgütü PKK yandaşları yol kapatıp korsan gösteri yaparak polise, taş, havai fişek ve molotof kokteyli ile saldırdı.

Polis ise PKK’lılara tazyikli su ve gaz bombası ile müdahale etti. Grup daha sonra polise el yapımı bomba atmaya başladı. Bunun üzerine polis bomba atmaya çalışan Erkan A.’yı bacağından vurup ambulans çağırıp hastaneye götürdü. Tedavisinin ardından da gözaltına aldı. Polis daha sonra başlattığı gözaltı operasyonunda Doğan K. ile Figen Ş. ile birlikte yaşı küçük 2 kişiye daha gözaltına aldı. Zanlılar emniyete getirilerek sorguya alındı.


Sorguları süren 3 zanlı, dün sağlık kontrolünden geçirilmek üzere adli tıp birimine götürüldü. Burada zanlılardan yaralı olan Erkan A. koltuk değneğiyle hastanenin acil servisine film çektirilmeye götürüldü. 
 
DUA EDİN VATAN YİNE SİZE SAHİP ÇIKIYOR
 

Gözaltındakileri gören ve bacanağının şehit olduğunu ileri süren bir vatandaş "Bu iyi günleriniz, dua edin vatan size yine sahip çıkıyor" diye tepki gösterdi, bir oğlunun da askerde olduğunu söyledi.


Hastanede bulunan bir kadın da "Ana kuzularının ne günahı var, beter ol inşallah. Dua et seni öldürmemişler" diye tepki gösterdi. Söz konusu kadın, gözaltındaki bir kadını görünce ise "Bir de kadın olacaksın. Utanmıyor musun. Sizi şehit ailelerinin önüne koymalılar" diye bağırmaya başladı. 


Bu arada zanlı Erkan A. ise olaylara karışmadığını dolmuştan indiği anda vurulduğunu, pansumandan döndüğünü söyledi. Zanlılar sorgu için emniyet müdürlüğüne götürüldü.