Avrupa’da tek, dünyada üçüncü olma özelliğini taşıyan Ordu-Giresun Havaalanı’nda sona gelindi.
29 Ekim 2014 Cumhuriyet Bayramı’nda hizmete açılacak olan havalimanının ‘Google Earth’ fotoğrafları da dikkatleri üzerine çekti. Güzel görüntülere sahne olan havalimanının aynı zamanda Ordu-Giresun ekonomisine de olumlu katkıları olacağı düşünülüyor. Yatırımcı için daha cazip bir merkez haline gelecek olan bölgenin turizm gelirlerine de etkisi olacak.


SAATLERCE SÜREN YOL ÇİLESİ SON BULACAK
Ordu-Giresun Havaalanı sayesinde bölgeye turistler daha kolay ulaşacak ve aynı zamanda dünyanın herhangi bir noktasına gitmek için isteyen bölge insanının da saatlerce sürecek yol çilesi son bulmuş olacak. ’Google Earth’ fotoğraflarında Karadeniz Bölgesi’nin engebeli yapısı da dikkat çekiyor.


ORDU-GİRESUN HAVAALANI HAKKINDA BİLGİ
Ordu Giresun Havalimanı Ordu’nun Gülyalı ilçesinde ve Giresun’un Piraziz ilçesinde yer alan sivil kategorideki havalimanıdır. Avrupa’nın ve Türkiye’nin ilk deniz üzerine inşa edilen havalimanı olması ile birlikte Doğu Karadeniz’i dünyaya açması açısından da ayrı bir önem taşıyor.


13 MİLYON TAŞ KULLANILDI
Yaklaşık 7.435 metre uzunluğunda ve ortalama 5,5 metre yüksekliğinde 2 ila 8 ton ağırlığında taşlarla dolgu yapılarak koruyucu mendirekle inşa edilmiştir. Mendirek için 13 milyon taş kullanılmıştır. Yaklaşık 1,770,000 metrekare alanın dolgusu için 19,850,000 ton taş kullanılmıştır. Ordu-Giresun Havaalanı’nı 60 metre pist genişliği ve 3 kilometre uzunluğu ile dünyanın en geniş pistlerinden birisi olma özelliğine sahip.