İstanbul Avcılar'da E-5 karayolu üzerinde bulunan bir üst geçit, bir yakıt tankerinin çarpması sonucu çöktü. Olayda ilk belirlemelere göre; 2 kişinin hayatını kaybettiği 2 kişinin de yaralandığı öne sürüldü.
İstanbul Emniyet Müdürü Selami Altınok ise, olayda 2 değil 1 kişinin hayatını kaybettiğini 4 kişinin yaralandığını açıkladı.

Avcılar-Topkapı yolu ulaşıma kapandı.

BU HABER SÜREKLİ GÜNCELLENİYOR

Avcılar ilçesinde E-5 karayolu üzerinde bulunan bir üst geçit, bu sabah saat 10.00 sıralarında bir yakıt tankerinin çarpması sonucu büyük bir gürültüyle çöktü.

Yoğun trafiğin yaşandığı saatlerde meydana gelen kazada üst geçit, yoldan geçen araçların üzerine düştü. Üst geçitte bulunan bazı kişiler de aşağıya düştü.

ÖLÜ SAYISI ÇELİŞKİLİ

Avcılar'daki faciada ilk gelen bilgiler 3 kişinin göçük altında olduğu yönündeydi. Olayın detayları ortaya çıkmaya başladıkça ölü sayısı hakkındaki bilgilerde netleşti. Belediye Başkanının ilk açıklamasında ölü sayısı 2 olarak duyurulmuştu. Son açıklama Emniyet Müdürü'nden geldi, verdiği bilgiye göre 1 ölü 4 yaralı bulunuyor. 

YARALILARIN İSİMLERİ

Avcılar'da tankerin çarpması sonucu çöken üst geçidin altından çıkartılan 2 kişi ambulansla Bakırköy Dr. Sadi Konuk Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı. Hastaneden yapılan açıklamada, Şenel Zerey (27) ve Sami Yıldız (31) isimli hastaların kafa travması yaşadıklarını ve durumlarının ciddi olduğu belirtildi. 

İŞTE OLAY YERİNDEN SICAK FOTOĞRAFLAR - TIKLA

EMNİYET MÜDÜRÜNÜN SON AÇIKLAMASI

İstanbul Emniyet Müdürü Selami Altınok olaydan sonra bölgeye giderek son bilgileri aldı. Altınok'un açıklamasına göre olayda 2 değil 1 kişinin hayatını kaybetti. 4 kişi ise yaralı olarak hastaneye kaldırıldı.

BİR BAKTIM ÜST GEÇİT YOK

Bölgede işyeri bulunan Armağan Akgün, olay anını şöyle anlattı:

-“Dışarıya çıktığımızda üstgeçidin yerinde olmadığını gördük. Metrobüsün 5 metre önünde oldu. Üzerine düşse daha büyük bir facia yaşanırdı. Büyük bir şok yaşadık. İnsanlar metrobüsten indi."

MEĞER İLK KAZA DEĞİLMİŞ

Üst geçitte daha önce de kaza yaşandığını dile getiren Akgün, “1-1.5 sene önce benzer bir olay yaşandı ama o zaman yıkılmamıştı. Tamir edilmişti” diye konuştu.

VALİLİK OLAY İLE İLGİLİ AÇIKLAMA YAPTI

Açıklamada, kazanın kamyonun kasası açık şekilde seyretmesi nedeniyle yaşandığı belirtildi.

Avcılar’da meydana gelen kazaya ilişkin İstanbul Valiliği yazılı basın açıklaması yaptı. Açıklamada şu ifadelere yer verildi: “03.09.2014 günü (bugün) saat 10.00 sıralarında İlimiz Avcılar ilçesi E-5 karayolu üzerinde Pelikan Mall alışveriş merkezi yakınında Küçükçekmece istikametinden Edirne istikameti yönüne giden 34 GF 8828 plakalı sıvı madde taşıyan bir yük kamyonun kasasının açık şekilde trafikte seyretmesi esnasında, yaya üst geçidine çarpması sonucu 1 vatandaşımız hayatını kaybetmiş, 2 vatandaşımız ise yaralanmıştır.”
METROBÜS SEFERLERİ YAPILAMIYOR

Olay yerine çok sayıda polis, itfaiye ekibi ve ambulans sevk edildi. E-5 Karayolu tamamen trafiğe kapatılırken, metrobüs seferleri de yapılamıyor.

SON TRAFİK DURUMU

- Avcılar - Topkapı ulaşama kapandı

-TEM'de Esenyurt'tan Mahmutbey'e kadar yoğun.

- Levent bağlantı yolunda trafik başlıyor.

- Halkalı ‘da bir yoğunluk yok.

BAŞKAN BENLİ: E-5'İ KULLANMAYIN

Avcılar Belediye Başkanı Handan Toprak Benli  “Vatandaşlarımızın E-5’i kullanmamasını istiyoruz. Trafiğin açık olmasını istiyoruz” dedi.


GÖRGÜ TANIĞI DEHŞETİ ANLATTI

Görgü tanığı Şenay Şenakar o anları şöyle anlattı;
-‘Köprü tam önümde çöktü, fren yapmasaydık belki altında biz kalmıştık. Yol normal seyirediyordu, beton mikser aracı çarptı, çarptığı gibi çok büyük bir ses çıkmadığı için sağdan, soldan ve iç taraflarda kimse farkına varmadı ama çok hızlı şekilde çöktü ve altında arabalar kaldı. Yaralılar var, müdahale çok çabuk olmaya başladı ama herkes çok şaşkın şu anda çünkü çoğu insan mikserin çarptığını algılayamadı köprünün çok hızlı çökmesiyle. Trafik yoktu, o bölgede her zaman trafik olur ve adım adım ilerler, adım adım ilerleyen çok ciddi bir trafik olsaydı daha çok araç şu anda altında kalmıştı.’