Rusya donanmasına ait savaş gemisi Smetlivy'nin Ege Denizi'nde bir Türk balıkçı teknesine 'çarpışmayı önlemek için ateş ettiklerini' açıklamasının ardından, balıkçı teknesinin sahibi, "Bize ateş açıldığından haberimiz yok" dedi.

'Geçiciler 1'in kaptanı Muzaffer Geçici, "Bize ateş açıldığından haberimiz yok. Elimizde görüntü kayıtları var. Sahil Güvenliğe teslim edip ifade verdik. Avlanmaya devam ediyoruz" dedi. Bandırma'da kayıtlı 'Geçiciler- 1' adlı teknenin kaptanı Muzaffer Geçici, Gökçeada’nın 5-6 mil açıklarında avlanmayı sürdürdüklerini söyledi.

Rus donanmasına ait 'Kashin' sınıfı 810 borda numaralı güdümlü füze destroyeri 'Smetlivy' in kendilerine ateş açtığını fark etmediklerini belirten kaptan Muzaffer Geçici, şunları söyledi:

"Gökçeada ile Bozcaada arasında avlanıyorduk. Stop halindeki savaş gemisinin bir mil açığından geçtik. Gemimizde kamera sistemleri var. Sahil Güvenlik yetkililerine verdik. Onlar stop vaziyetteydi. Biz yolumuza gidiyorduk. Onların Rus gemisi olduğunu dahi bilmiyorduk. NATO gemisi zannettik.

Saat 08.30’da yanlarından geçtik. Bize bir taciz veya ateş olduğunu duymadık. Şu anda Gökçeada’nın 5-6 mil açığındayız. Yanımızda Sahil Güvenlik 308 var. İfade verdik. Kamera görüntülerini de teslim ettik. O geminin Rus gemisi olacağı aklımızdan daha geçmedi."