Şimşek'in, 8 Eylül 2015 tarihinde saat 13.00 sularında arkadaşının silahını alarak intihar ettiğini belirten askeri yetkililer, olayla ilgili tahkikat başlatıldığının öğrenildiğini kaydetti.

Bir kısım sosyal medya paylaşımlarında, Dağlıca’da görev yapan bir askerin internet üzerinden yaptığı paylaşımın yer aldığının tespit edilmesi üzerine güvenilir askeri kaynaklardan alınan bilgi kapsamında, bilgi paylaşımı yapan personelin Beyyurdu-Şemdinli-Hakkari 34’üncü Hudut Tugay Komutanlığı bölgesinde görevli olan Piyade Er Şahin Şimşek olduğunun anlaşıldığı belirtildi. Sosyal medyada tamamen maksatlı olarak dolaşan bu haberin Türk Silahlı Kuvvetlerine 'şehitlerini saklıyor, kaçırılanları gizliyor', iftirası atma amacı taşıdığı aşikardır. Malum kişi ve unsurlarca TSK’nın bazı asker ailelerine 'oğlunuz yaralı, iyileşince gelecek', şeklinde açıklamalar yaptığı, ama aslında çocuklarının kaçırıldığı veya şehit oldu da hala saklandığı şeklinde iftiraların atıldığının herkesçe bilindiği belirtildi.

"PİYADE ER ŞAHİN ŞİMŞEK,DAĞLICA'YA HİÇ GİTMEDİ"

Beyyurdu/Şemdinli bölgesinin Dağlıca ile arasında 85 kilometre mesafe bulunduğunu belirten askeri yetkililer, "Dolayısıyla Piyade Er Şahin Şimşek’in internet üzerinden paylaştığı bilgiler tamamen kendi hayal ürünü çıkarımlarıdır. Sosyal medyada paylaşımlarının tespit edildikten sonra Komutanlarınca bilgisine başvurulan P.Er.Şahin Şimşek, Dağlıca’da yaşananlardan dolayı duygulanarak, hayalinde canlandırdığı kişileri ve olayları sosyal medyada paylaştığını ifade etmiştir. Er Şahin Şimşek askerlik yaptığı süreçte Dağlıca’ya hiç gitmemiş, görmemiştir. Zaten askerlik yaptığı 34’üncü Hudut Tugay Komutanlığı ile Dağlıca (Dağ Komando Tugay K.lığı) arasında İKİYAKA dağları gibi büyük bir engel ve 85 km. gibi mesafe vardır" ifadelerine yer verdiler.
Piyade Er Şahin Şimşek'in, 08 Eylül 2015 tarihinde saat 13.00 sularında, arkadaşının silahını alarak intihar ettiğini belirten yetkililer, "İntiharı hakkında As.Savcılık tarafından adli, birliği tarafından idari tahkikat başlatıldığı öğrenilmiştir. Askeri kaynaklar; daha önce bilindiği üzere de, Genelkurmay Başkanlığı'nın iletişimdeki prensibi, teyit edilmiş doğru bilgileri kamuoyu ile paylaşmaktır. Bu nedenle, Dağlıca olayında şehit sayıları kesinleşinceye kadar kamuoyuna bilgi verilmemiştir. Gnkur.Bşk.lığının kamuoyu ile paylaştığı bilgilerden şüphe edilmemeli, bu konuda sosyal medya ve farklı mecralarda çıkan bilgilere de itibar edilmemelidir" ifadelerini kullandılar.