Diyarbakır’ın Sur ilçesinde sokağa çıkma yasağının 47’inci gününde operasyonlar tüm hızıyla devam ederken, jandarma ekipleri tarafından çatışma arasında kalan ve teröristlerin evlerinden çıkmalarına izin vermediği 3 kişilik bir aile düzenlenen operasyonla bölgeden kurtarıldı. Jandarma tarafından kurtarılan kadın, askere dua teröristlere beddua etti. Kürtçe konuşan Kadın, "Allah sizi korusun, onları ayaklarınızla ezin" dedi.

Çatışma bölgesinde mahsur kalan aile fertlerini bulundukları yerden alan jandarma ekipleri, yaşlı bir kadını sırtlarında taşıyarak güvenli bölgeye getirdi. Sur ilçesi Hasırlı Mahallesi Leylek Sokak’ta mahsur kalan ve canlı kalkan olarak kullanıldıkları için teröristler tarafından evlerini terk etmelerine izin verilmeyen 3 kişilik aile için jandarmaekipleri operasyon düzenledi. Diyarbakır İl Jandarma Komutanlığı, 18 Aralık 2015 tarihinden bu yana Diyarbakır ili Sur ilçesi 6 mahallesinde bölücü terör örgütü mensuplarının kazmış oldukları hendek ve barikatları kaldırmak, bölgede bulunan terör örgütü mensuplarını etkisiz hale getirmek amacıyla operasyon icra edildiğini duyurdu. İl Jandarma Komutanlığı tarafından yapılan açıklamada, “İcra edilen operasyon kapsamında 16 Ocak 2016 tarihinde Sur ilçesi Hasırlı Mahallesi Leylek Sokak’ta ikamet eden ve sokağa çıkma yasağı başladığı gündün bu yana Bölücü Terör Örgütü mensupları tarafından evlerini terk edip güvenli bölgelere gitmeleri engellenen 3 kişilik bir aile güvenlik güçlerinin icra ettikleri bir operasyonla evlerinden alınarak güvenli bölgeye sevk edilmiştir. Aile fertlerinin daha sonra şahsı ihtiyaçları karşılanarak çatışma bölgesinden güvenli bölgeye nakledilmiştir. Kurtarılan vatandaşlar daha sonra sağlık kuruluşlarına kaldırılarak sağlık kontrolleri yapılmıştır” denildi.

ASKER YAŞLI KADINI SIRTINDA TAŞIDI

Yaşlı kadını evinden güvenli bölgeye sevk eden jandarma ekipleri, ailenin de şahsi ihtiyaçlarını karşıladı. Nakil sırasında operasyonlar da devam ederken, kurtarılan aile fertlerinden yaşlı olan kadın asker sırtında sıkıntılı bölgeden çıkarıldı. Jandarma ekiplerinin elini öperek sırtında taşıdığı yaşlı kadın, Mehmetçiğin şefkatli eli karşısında mutlu olduğunu belirterek, Kürtçe dualar etti.

ASKERE DUA, TERÖRİSTE BEDDUA

Evinden alınıp asker sırtında güvenli bölgeye nakledilen yaşlı kadın, Kürtçe askere dua, teröristlere ise beddua etti. Yaşlı kadın Kürtçe, “Allah sizlerden razı olsun. Asker ruhumuzdur, onlar şeytandır. Allah hakkımızı onlara bırakmasın. Allah size yardımcı olsun. Benim evime iyi bakın. Evim ve eşyalarım burada size emanettir. Şimdiye kadar bütün malzemeleri ellerimle yıkıyordum. Yeni bir çamaşır makinesi almıştım ona yanıyorum” dedi.

“TERÖRİSTLERİ AYAKLARINIZLA EZİN”

Jandarma ekipleri tarafından evinden alınarak güvenli bölgeye ulaştırılan ve ardından sağlık kontrolü için hastaneye kaldırılan yaşlı kadın, ellerini açarak sürekli olarak askere dualar etti. Kürtçe konuşan yaşlı kadın, “Allah sizleri onların başından eksik etmesin, Allah onları yok etsin. Burası mübarek insanlara emanet. Evim ve buralar Allah’a ve size emanet. Gece gündüz size dua ediyorum. Siz benim gözümsünüz başımsınız, onları ayaklarınızla ezin” şeklinde konuştu.

ELLERİNİ AÇARAK DUA ETTİ

Yaşlı kadın ile birlikte çatışma bölgesinden kurtarılan 3 kişi güvenli bir şekilde ambulansların beklediği noktaya getirildi. Yaşlı kadın ve beraberindekiler daha sonra ambulanslara bindirilerek sağlık kontrolü için hastaneye kaldırıldı. Jandarma ekipleri yaşlı kadını ambulansa bindirip elini öperek dua istedi. Yaşlı kadın ise ellerini açarak askere dualar etti.