İstanbul Bağcılar'ın 100. Yıl mahallesinde sıra dışı bir karşılama töreni yaşandı. Sıradan bir asker karşılamasından çok daha derin duygular barındıran bu karşılamanın başrol oyuncuları geleceğimiz, umudumuz ve vatanımızı gözümüz kapalı emanet edeceğimiz çocuklarımızdan başkası değildi.

Hakkari Otluca dağ komando tugayı 5.Tabur 14. Bölükte vatani görevini gururla bitiren Furkan Avcı ikamet ettiği İstanbul’a döndü. Aslen Vanlı olan Avcı’yı iki erkek kardeşi, Sivaslı ve Erzurumlu minikler bayraklarla, kamuflaj kıyafetleriyle, komando selamlamalarıyla karşıladı. Gördükleri karşısında hem şaşkınlık içinde kalan hem de bir o kadar duygulanan teskeresini alarak mahallesine, evine dönen askerimiz gördüklerini tarifi imkânsız duygularla izledi. Ardından komando selamını verdikten sonra; sevdiklerine yani iki erkek kardeşine, yolunu bekleyen miniklere doyasıya sarıldı.

Hakkari Otluca dağ komando tugayı 5. Tabur 14. Bölükte vatani görevini tamamlayan Furkan Avcı duygularını şöyle ifade etti:

''Duygulandım ağlamamak için kendimi zor tuttum hele ki bunun çocuklar tarafından yapılması ve askeri kamuflajlar giymesi ayrı bir duygulandırdı.  Çocukları bıraktığımda küçüklerdi büyümüş olduklarını fark ettim. Bu vatan bizler ve böyle çocuklar oldukça yıkılmayacak ve yok olmayacaktır. Bayrakları görünce ayrı bir duygulandım.''