Açıklamada, "6 Eylül 2014 saat 19.30 sıralarda Eski Ali Sami Yen Stadı arazisinde yapılan bina inşaatında kullanılan malzeme ile işçileri taşıyan asansörde 10 işçinin ve yaklaşık 1.250 kg ağırlığında kartonpiyerin taşındığı sırada, asansörün binanın 32. katında zemin kata düşüp yere çakılması sonucu ve bilahare tavanda bulunan asansörün çalışmasını sağlayan motorun ve birtakım kopan ağır metal parçaların işçilerin üzerine düşmesi ile 10 personel hayatını kaybetmiştir" denildi.
 
“8 KİŞİ KARAKOLA DAVET EDİLDİ"
 
Olayın nöbetçi cumhuriyet savcısına haber verilmesinin üzerine nöbetçi cumhuriyet savcısının derhal olay yerine intikal ettiği ifade edilen açıklamada şu ifadelere yer verildi:
“Olay yerinde itfaiye ekibi, olay yeri inceleme ekibi ve pek çok görevli ile birlikte gerekli inceleme ve ölenlerle ilgili kimlik tespiti, ölü muayene ve otopsi işlemleri titiz bir şekilde derhal yapılmıştır. Ayrıca olayın oluş şekli ve sorumlularının ve kusur durumunun tam olarak tespiti için alanında uzman 3 adet makine mühendisi, 2 adet elektirik mühendisi, 1 adet inşaat mühendisi, 1 adet iş güvenliği uzmanından oluşan toplam 7 kişilik bilirkişi heyeti belirlenmiş ve gerekli incelemeler ve delil tespiti olay yerinde yapılmış ve raporların ivedilikle hazırlanmaları için kendilerine süre verilmiştir. Bunun yanında olayla ilgili olarak sorumluların ve olayın oluş şeklinin belirlenebilmesi için olaydan hemen sonra 8 kişi karakola davet edilmiş ve olayla ilgili ayrıntılı beyanları ifade sahibi olarak tespit edişmiş ve sonrasında serbest bırakılmıştır. Bu nedenle bu kişilerle ilgili yazılı ve görsel basında çıkan 'Olayın şüphelileri Cumhuriyet Savcısı Talimatıyla Serbest bırakıldı' şeklindeki iddialar söz konusu kişiler şüpheli sıfatında olmadığından gerçeği yansıtmamaktadır" denildi.
 
“2 KİŞİ GÖZALTINDA, ARANANLAR VAR
 
Bir sayfalık açıklamada, “Yine olay ile ilgili olarak söz konusu asansör ile ilgili sorumluluğu bulunan 2 şüpheli gözaltına alınmış, bir kısım şüphelilerin aranmasına devam edilmektedir. Soruşturma etkin ve titiz bir şekilde sürdürülmektedir. Kamuoyuna saygıyla duyurulur" ifadelerine yer verildi.
 
OLAYIN DETAYLARI
 
İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı Hadi Salihoğlu Mecidiyeköy'de 10 işçinin hayatını kaybettiği asansör faciasına ilişkin yazılı açıklama yaptı. Açıklamada olayla ilgili detaylar da yer alıyor. O detaylar şu şekilde:
"6 Eylül 2014 saat 19.30 sıralarda Eski Ali Sami Yen Stadı arazisinde yapılan bina inşaatında kullanılan malzeme ile işçileri taşıyan asansörde 10 işçinin ve yaklaşık 1.250 kg ağırlığında kartonpiyerin taşındığı sırada, asansörün binanın 32. katında zemin kata düşüp yere çakılması sonucu ve bilahare tavanda bulunan asansörün çalışmasını sağlayan motorun ve birtakım kopan ağır metal parçaların işçilerin üzerine düşmesi ile 10 personel hayatını kaybetmiştir"