İlçenin Sundura Mahallesi selden en fazla etkilenen yer olduğu 4 katlı bir evin çöktüğü çok sayıda kişinin de mahsur kaldığı belirtilirken AFAD, İl Özel İdaresi ve HopaBelediyesi ekipleri mahsur kalan vatandaşları kurtarmaya çalıştığı öğrenildi. 

Hopa Belediye Başkanı Nedim Cihan, ilçede yaşanan sel olayı ile ilgili mahsur kalan insanlara ulaşmaya çalıştıklarını hasarın büyük olduğunu ifade etti. Gelen ilk bilgilere göre çöken binada bulunan 8 kişi hayatını kaybederken, iki kişinin kayıp olduğu öğrenildi.

Edinilen bilgiye göre, Hopa’da gece geç saatlerde başlayan yağmur sabah saatleriyle birlikte etkisini arttırırken Hopa Deresi ve Sundura Dereleri taştı. Şehrin ana yolları ile Hopa-Arhavi karayolu tamamen ilçenin bir çok köyü ile de bağlantısı kesildi.

BAŞKA BİNALAR DA ÇÖKTÜ

Sundura Mahallesi’nde 4 katlı bir binanın çöktüğü ancak içerisinde kimsenin bulunmadığı öğrenilirken Orta Hopa Mahallesi’nde iki katlı eski bir binanın da çöktüğü bilgisine ulaşıldı.Hopa Belediye Başkanı Nedim Cihan, ilçede yaşanan sel felaketi ile yol açma çalışmalarından ziyade ilçedeki selin etkili olduğu mahalle ve köylerinde mahsur kalan vatandaşlara ulaşmaya çalıştıklarını belirterek; “ İlçede sabahın erken saatlerinde başlayan yağmur şiddetini arttırdıkça Hopa ve Sundura derelerinin taşmasına neden oldu. İlçemizin bir çok mahallesi ve sokakları sular altında kaldı. Hopa-Artvin ve Hopa-Arhavi-Rize karayolu sular altında kaldı. Sundura Deresi taştı ve bu güzergahı kapattı. İlçede birkaç mahallede eski binaların çöktüğü bilgisine ulaştık. Telefonlar çalışmıyor ve yollar kapalı. Hopa’nın bir çok köyünden haber alamıyoruz. Şuan itibariyle yol açma çalışmalarından ziyade bütün ekiplerimizi mahsur kalan vatandaşlarımıza ulaşmak için kullanıyoruz. Tam olarak selin ne denli hasar verdiğini sel sularının çekilmesinden sonra belli olacağını düşünüyoruz. Şuan için ilçede teyakkuz hali devam ediyor. Can kaybımızın bulunmamasına seviniyoruz ancak hasarımız büyüktür. Yağmur devam ederse selin etkisinin artmasından çekiniyoruz. Tüm vatandaşlarımızı dikkatli olmaları konusunda uyarıyoruz. Hep birlikte el ele vererek bu seli de atlatacağımıza inanıyoruz” şeklinde açıklamada bulundu.