Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç Bakanlar Kurulu toplantısı sonrası konuştu. İşte Arınç'ın konuşmasından satır başları;
ESENYURT SALDIRISI

Bugün bazı konular üzerinde duruldu. 26 Ocak'ta Esenyurt'ta MHP seçim irtibat bürosu açılışında seçim otobüsü taşlanmış ve bir arkadaşımız hayatını kaybetmiştir. Bu olaydan üzgünüz. İçişleri Bakanımız Sayın Devlet Bahçeli'yi aradı ve olayla ilgili bilgi verdi. Herkese ve Sayın Bahçeli'ye başsağlığı dileklerimizi iletiyoruz. Yaralı yurttaşlarımız var.Olayla ilgili 4 kişi gözaltına 1 kişi de aranıyor. Ailenin fertleri protesto amacı ile silaha bıçağa sarılmışlar. Hatta bunlardan biri 97 doğumlu.

Bu konuyla ilgili olarak herkese bu olaydan yola çıkarak bir şeyi hatırlatmak istiyorum. Seçim büroları açılabilir. Buralarda süsleme de toplantı da yapılabilir ama buraların adreslerinin bildirilmesi gerekir. Buralarda toplantı yapılacağı zaman güvenliğe de bilgi verilmesi gerekir. Yani il başkanlıkları ya da adaylar nerelerde seçim bürosu açtıklarını mülki amire bildirirlerse iyi olur diye düşünüyorum.

Bugün 2 bakanımız sunumda bulundular. Bunlardan birisi Sayın Bekir Bozdağ'dır. Diğeri de Milli Eğitim Bakanımız tarafından yapılan sunumdur. Milli Eğitim personeli ve teşlikatı yapısı ile ilgili değişlik yapılması ön görülmektedir. Üç maddesi dershanelerle ilgilidir. Pozitif düzenleme yapıldığı görüldü. Olumlu bulunarak imzaya açıldı yakın zamanda TBMM'ye gönderileceğini düşünüyorum.

TÜBİTAK RAPORU

*Basında yazılıp çizilen bir rapordan bahsediliyor siz bu raporun orijinalindi gördünüz mü?

Tamamen yayınlandı mı? Bu konuda TÜBİTAK açıklama yapmadı raporun tam metnide yayınlanmadı. Yargılamanın iadesi süreci ile ilgili olarak başlatılan çalışma vardı ama sonuçlanmadı. Türkiye'de son gelişmeler içerisinde yeniden yargılama yapılması yeni şekle bürünecekse bu konuda ne yapılabilir Adalet Bakanımız bu kişilerle ortak çalışma yapılacaktır. Ama sonuçlanmış nihai taslak yoktur. Ama  böyle bir rapor var mı?

BEDELLİ İDDİALARI

Bu tabir çok yakışıksız bir tabir. Torba Kanun diye bir tabir yoktur. Ama çok maddeli teklifler geldiğinde Meclis'ten birisi buna torba dedi bunun adı da torba kaldı gitti. Bunu adı bazı kanun ve kararnamelerde değişiklik yapılması tasarısı ya da teklifidir. Mecliste bunların tek tek madde medde değil de bölümler halinde görüşülmesi olabiliyor. Çok maddeli bir kanun Meclis’te bu hafta görüşülecek. Ama yeni bir hazırlıktan bahsediyorsanız o konuda herhangi bir bilgim yok.

MELİH GÖKÇEK'İN SUİKAST İDDİASI

Normal görevini yapan İçişleri Bakanlığımız, emniyet, jandarma gücü var. Bu kez gelişen şartlarda daha dikkat edilecek konular vardır. 50 milyona yakın seçmenin oy kullanacağı seçime gidiyoruz. Elbette seçim sonuçlarını etkilemek için yasa dışı örgütlerden tutunuz yasa dışı oluşumların meydana gelmesi mümkündür. Emniyet teyakkuz durumuna geçmiştir belki izinler kaldırılmıştır. Seçim döneminde meydana gelecek durumların istihbaratın önleyici tutum içerisinde olması gerekir.  Mülki amirleri seçim bürolarının en azından açılmış olduğunu bilmesi lazım. İnsanlar tahrik edilir. Acı olay yaşanmasını istemeyiz ama insanların siyasi düşüncelerine karşıt olanlar bir şeyler yapabilirler.  Endişemiz yok gereken tedbirler alınıyor.

SURİYE'DEKİ VAHŞET FOTOĞRAFLARI

Cenevre Konferansı aylar öncesinde konuşuldu. Büyük katılımla toplandı. Suriye'de yaşanan trajediye en çok göğsünde taşıyan Türkiye'dir. Suriye'deki dramın sona ermesi için çalışan herkesi Türkiye  destekler. Aynı ayda aynı odada masaların bir taraflarında oturmak bile hayaldi. Çıkacak sonuçtan ümitli olmalıyız. Bu fotoğrafların yayınlanmasından sonra kalp taşıyan insanların Suriye'ye bakışında değişiklikler olmalı.

DERSHANE

Genel itibari ile temel paremetreler esas alınmak suretiyle rasyonel tasarı hazırlanmış. Endişeleri gideren düzenleme olmuştur. Etüt merkezi nasıldır nasıl olmalıdır. Son düzenlememizi anlattığımız gün bu işin paydaşları tarafından memnuniyetle karşılandı.

Dershaneler üzerinde konuşurken bir kısım kişiler ve kurumlar samimi düşüncelerini ortaya koymuşlardır. Onları da dikkate alan çalışma yaptık.

Ama o günlerde işin bu tarafına girmeden yüksek sesle hükümeti eleştiren bunun kötü sonuçlar vereceğini söyleyen dershanelerin kapatılması ile gençlerin sokağa döküleceğini söyleyenler  bundan memnun olmadılar ki önümüze farklı meseleler geldi.

Hangi pozitif düzenlemenin olmasını söylerlerse onlarla oluruz ama bağırıp çağıranlara  hükümeti yıpratmayı, arkasından yaşanacak olaylar için zemin hazırlamak isteyenlere kötü bir haberim var.

Kusura bakmayın sizin samimiyetiniz yok siz dershane konusunu kavga başlatmak için ortaya koymuşsunuz. Samimi insanlarla, o dershanelerin öğretmenleri ile, öğrencileri ile bu dershanelerin daha çok ihtiyacımız olan okulara dönüşmesi konusunda samimi taleplerini dikkate alacağız.

Ama kötü düşünceleri olanlara prim vermeyeceğiz. Tasarı internetten paylaşılacaktır. Milli Eğitim bakanımız bir toplantı yapacaktır.