"The Eye of Istanbul/ İstanbul’un Gözü" isimli 60 dakikalık uzun metrajlı belgesel film 13 Mart’ta Washington’da  Washington DC Bağımsız Film Festivali’nde dünya prömiyerini yaptı ve tüm kategoriler içinde en iyi film ödülünü kazandı.
17-18 Mart tarihlerinde ise Selanik Belgesel Film Festivali’nde Avrupa prömiyerini yaptı. İki gün gösterilen filme ilgi büyük oldu. Biletler günler öncesinden tükendi. Film ayrıca dünyanın birçok festivalinden de davetler aldı.
İKSV REDDETTİ!
Buna karşın, İstanbul Film Festivali Danışma Kurulu, Ara Güler hakkında hazırlanan ve gecen hafta Washington DC Bağımsız Film Festivali'nde tüm yapımlar arasında "en iyinin iyisi" ödülünü kazanan "İstanbul'un Gözü" belgeselini reddetti.
İstanbul Film Festivali Danışma Kurulu, Atilla Dorsay, Reha Erdem, Engin Ertan, Esin Küçüktepepınar, Murathan Mungan, Baran Seyhan'dan oluşuyor.
Jüri heyetinin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a muhalif isimler olduğu dikkatlerden kaçmazken, kararın siyasi olduğu iddia ediliyor.
Ara Güler geçtiğimiz günlerde Kısıklı'daki konutunda Cumhurbaşkanı Erdoğan ile bir araya gelerek fotoğraflarını çekmişti. 
Jürinin de, Ara Güler ile Erdoğan arasındaki yakın ilişki nedeniyle filme önyargıyla yaklaştığı belirtiliyor.
ARA GÜLER ALINAN KARARA ÇOK ÜZÜLDÜ
"İstanbul'un Gözü" belgeselini izleyen ve çok beğenen Ara Güler'in filmin İstanbul Film Festivali'nde gösterilmemesine çok üzüldüğü öğrenildi. 
Ara Güler'in festivalin sponsoru Eczacıbaşı ailesiyle köklü bir dostluğu bulunuyor. Eczacıbaşı ailesinin, İstanbul Film Festivali jürisinin bu siyasi kararına nasıl tepki vereceği ise merakla bekleniyor.