AP'nin Türkiye kararını değerlendiren Kemal Kılıçdaroğlu, "Bu bizim için çok ağır bir yaptırımdır, bunun arkası gelecektir" diye konuştu

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Avrupa Parlamentosu'nun Türkiye'nin Avrupa Birliği ile sürdürdüğü müzakerelerin geçici süreliğine dondurulmasını tavsiye eden ve hukuki bağlayıcılığı olmayan tasarıyı kabul etmesiyle ilgili, "Bu bizim için çok ağır bir yaptırımdır, bunun arkası gelecektir" dedi.
Çeşitli temas ve ziyaretler için Antalya'da bulunan Kılıçdaroğlu, Antalya Organize Sanayi Bölgesinde sanayicilerle bir araya geldi. 
Avrupa Parlamentosunun AB ile Türkiye arasında 3 Ekim 2005 tarihinde başlatılan üyelik müzakerelerinin geçici olarak durdurulmasına ilişkin kararını değerlendiren Kılıçdaroğlu, AB'ye üyelik için ilk anlaşma olan Ankara Anlaşması'nı 1963 yılında merhum İsmet İnönü'nün imzaladığını belirtti.
Kılıçdaroğlu, "(Uygar dünyanın bir parçası olmalıyız) diye yola çıkılmıştır. Ama bugün gelinin noktada AB, insan hakları, demokratik standartlar, hukukun üstünlüğü gibi kavramlar Türkiye'de olmadığı için üyelik müzakerelerini bir süre dondurdu. Müzakere yapılmayacak. Bu bizim için çok ağır bir yaptırımdır, bunun arkası gelecektir. Ekonomik olarak arkası gelecektir, siyasi olarak arkası gelecektir" ifadesini kullandı.

Genç bir nüfusa sahip olan Türkiye'nin, büyüme ve kalkınma için olağanüstü bir potansiyele sahip olduğunu, fakat genç nüfus iyi değerlendirilmediği, üretime yönlendirilmediği için pek çok sorunla karşı karşıya bulunulduğuna işaret eden Kılıçdaroğlu, "Toplumun ahlaki değerlerinin de temelden sarsıldığını görüyoruz. Uyuşturucu ve daha pek çok alan gençlerimizin ilgi alanına döndü. Gençlerin sanatla kültürle buluşmasına, gelir elde edebilecekleri alanda istihdam edilmelerine izin vermemiz gerekir" diye konuştu.

CHP'nin programında Türkiye'deki bütün organize sanayi bölgelerinde yatılı meslek lisesi kurma projesi bulunduğunu belirten Kılıçdaroğlu, hem organize sanayi hem de Milli Eğitim Bakanlığının okulu birlikte yönetecek bir yapı oluşturması ve gençlerin alanlarıyla ilgili fabrikalarda staj yapma imkanının sağlanması gerektiğine işaret etti.