Mendos Dağı'nın eteğindeki Ovacık- Esenköy orman yolunda ABD'li arkadaşı Justin Leonad ile gezintiye çıkan enduro sporcusu Serkan Özdemir, saat 11.00 sıralarında yolun 15'inci kilometresinde devrilmiş plakasız motosiklet ve yanında yatan iki kişi gördü. Olayı kaza sanan Özdemir, 112 Acil Çağrı Merkezi'ni arayarak yardım istedi. Daha sonra yerde yatanlara yaklaşan Özdemir, vücutlarında kurşun izleri olduğunu gördü. Özdemir bunun üzerine durumu yine 112 Çağrı Merkezi'ne bildirdi.

TÜFEKLE YAKIN MESAFEDEN ATEŞ EDİLMİŞ

Arazinin sarp oluşu nedeniyle bölgeye UMKE ve jandarma ekipleri sevk edildi. Olay yerine ulaşan ekiplerin yaptığı incelemede cesetlerin Cahit Paslı ile eşi Hatice Paslı'ya ait olduğu tespit edildi. Yapılan ilk incelemede Cahit Paslı'nın göğsünden, Hatice Paslı'nın ise sırtından tüfekle yakın mesafe atışıyla vurulduğu belirlendi.

ÇİFTİN YAKINLARI BAYGINLIK GEÇİRDİ

Jandarma olay yerini güvenlik çemberine alarak inceleme yaptı. Cesetlerin yakınında bulunan boş fişek ile sigara izmariti incelemeye alındı. Haberi alarak olay yerine gelen çiftin Bozyer Mahallesi'ndeki yakınları cesetlere yaklaşmak istedi. Jandarmanın engel olduğu çiftin bazı yakınları baygınlık geçirdi. Karı- kocanın cenazeleri savcının incelemesinin ardından cenaze aracına konularak Fethiye Devlet Hastanesi morguna götürüldü.

OĞLU OLAY YERİNE GELDİ

Bozyer Mahallesi'nde oturan ve hayvancılıkla uğraşan çiftin, bugün saat 08.00 sıralarında Mendos Dağı eteklerinde Sandıklı mevkiindeki hayvanlarına bakmak için geldiği belirtildi. Çiftin bölgede 50- 60 kadar küçükbaş hayvanı bulunduğu kaydedildi. Çiftin iki çocuğundan 18 yaşındaki Tolga Paslı da olay yerine gelerek savcıya bilgi verdi. Yakınları tarafından jandarmaya verilen bilgide ise Cahit Paslı'nın bir hafta önce aynı yol üzerinde kendisi gibi hayvancılıkla uğraşan Ali V. ile tartıştığı öne sürüldü.

'ÇOK ÜZÜLDÜM'

Çiftin cesetlerini bulan Serkan Özdemir, ABD'li arkadaşıyla antrenman yaparken bölgeden geçtiğini belirterek, bu sırada devrilmiş motosikletle yanında yatan iki kişi gördüğünü söyledi. Sağlık ekiplerine bilgi verdiğini anlatan Özdemir, "Yakından bakıp incelediğimde motosiklette herhangi bir sürüklenme izi olmadığını gördüm. İki kişinin böyle bir motosiklet kazasından ölemeyeceğini düşündüm. Cesetleri incelediğimde kadının sırtından, adamın ise göğsünden vurulduğunu gördüm. Etrafta kimse görmedim. Yoldan gelip geçen yoktu. Çok üzüldüm. Böyle bir olayla karşılaşmak hiç istemezdim. ABD'li arkadaşıma Fethiye'nin güzelliklerinden bahsederken böyle bir olay başımıza geldi. Suçluların bir an önce yakalanıp, olayın aydınlatılmasını diliyorum. Yakınlarının başı sağ olsun" diye konuştu.

ABD'li Justin Leonad da gördüğü manzara karşısında uzun süre şoku üzerinden atamadı. 

'İNANMAKTA ZORLANIYORUZ'

Bozyer Mahallesi Muhtarı Bayram Kaşlı da "Sabah 08.00 sıralarında motosikletle evden çıkmışlar. Burada çoban evleri var. Çoban evlerine 250 metre kala bu olay meydana gelmiş. Hiç kimseye zararları dokunan insanlar değillerdi. Nasıl böyle bir olay oldu, biz de inanmakta zorlanıyoruz. Şu anda incelemelerin yapılmasını bekliyoruz" dedi.