Yıllarca çatışmalarla gündeme gelen Çukurca ilçesinde, huzur ve barış ortamının sağlanmasıyla vatandaşlar dağ yamacına kurulan havuzda, gönüllerince eğlenerek, serinleme fırsatı buluyor.

Çözüm sürecinin ardından sağlanan huzur ve barış ortamıyla yatırımcıların gözdesi haline gelen ilçede, Hakkarili girişimciler Naim Derin, Melih ve Ferset Parlak'ın yaptığı havuz, vatandaşların serinlemek için tercih ettiği mekanların başında yer alıyor.

İlçe merkezinden 5 kilometre mesafedeki dağ yamacına kurulan havuza gelen vatandaşlar, hem serinleniyor hem de ormanlık alanda saklı kalmış güzelliklerin tadını çıkarıyor.

Yarı olimpik yetişkin ile 20 metrekarelik çocuk havuzu, restoran ve aile çay bahçesinin bulunduğu tesise gelenler, çözüm sürecinin devam etmesini istiyor.

Dinlenmek için tesise gelen vatandaşlardan İmat Taş, AA muhabirine, iki yıl öncesine kadar bölgede sürekli operasyon ve çatışmaların yaşandığını hatırlatarak, çözüm sürecinin sürmesini istediklerini söyledi.

"Çözüm süreciyle çok güzel bir ortam yakaladık" diyen Taş, "Bu ortam sayesinde artık yatırımlar da gelmeye başladı ama bu yatırımların daha da artmasını bekliyoruz. Bölge halkı bunu hak ediyor" diye konuştu.

Taş, bölgedeki kaynakların turizme kazandırılması gerektiğini sözlerine ekledi.