Antalya'da 2004 ile 2009 yıllarında 2 kadını öldürmekle suçlanıp, tutuksuz yargılanan Mehmet G., ilk cinayetten 12 yıl sonra tutuklandı.
Antalya'da 9 Aralık 2004 tarihinde Aşağıkaraman Köyü'ndeki ormanlık alanda cesedi bulunan 55 yaşındaki Meryem A. ile 11 Şubat 2009 tarihinde Aksu Gaziler Köyü'ndeki ormanlık alanda bitkin haldeki oğlu 7 yaşındaki Y.K.'nin yanında cesedi bulunan 26 yaşındaki Hanım K.'yi öldürdüğü iddiasıyla, evli ve 3 çocuk babası 41 yaşındaki Mehmet G. hakkında Antalya 7'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde ömür boyu hapis talebiyle ayrı ayrı dava açıldı.
Savcılık iddianamesinde, Meryem A.'nın olaydan önce o dönem canlı hayvan ticareti yapan Mehmet G. ile görüldüğü iddia edildi.
Meryem A.'nın kaybolduğu 9 Aralık akşamı cep telefonundan oto tamircisi Dünyamin Talu'yu aradığı, telefonda 'Yalvarırım Mehmet yapma' dedikten sonra ormanlık alanda cesedinin bulunduğu kaydedildi.
Mehmet G.'nin, Meryem A.'ya verdiğini iddia ettiği 60 bin liranın tahsili için 15 Haziran 2004 tarihinde Antalya 5'inci İcra Müdürlüğü'ne başvurduğu, ancak senetteki imzanın sahte olduğu, bunun üzerine Mehmet G. hakkında Antalya 8'inci Asliye Ceza Mahkemesi'nde sahte senet düzenlemek suçundan dava açıldığı belirtildi.
İKİNCİ CİNAYET
İddianamede, 11 Şubat 2009 tarihinde ise bir grup avcının ormanlık alanda bir kadın cesedinin başında donmak üzere bir erkek çocuğuyla karşılaştığı, 26 yaşındaki Hanım K.'ye ait cesedin yanındaki çocuğun ise oğlu Y. olduğunun tespit edildiği kaydedildi.
Yapılan araştırmada, o tarihte belediyede şoför olarak çalışan Mehmet G.'nin Hanım Kılınç ile ilişkisinin olduğu, sanığın tutuklanıp 1 yıl cezaevinde yattıktan sonra tahliye edildiği belirtildi. Antalya 7'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde tutuksuz yargılanan Mehmet G., suçlamaları kabul etmedi.
SUÇLAMALARI REDDETTİ
Dün yine hakim karşısına çıkan Mehmet G., Meryem A.'nın öldürüldüğü gün kendisiyle hiç görüşmediğini savundu. Mehmet G., Meryem A.'nın öldüğünü olaydan 20 gün sonra duyduğunu belirterek, Meryem A.'nın kendisinden 60 bin lira borç aldığını, karşılığında da 2 senet imzaladığını öne sürdü.
Senetlerin karşılıksız çıktığını belirten Mehmet G., "O tarihlerde tarla satmıştım. Meryem Altun da paraya ihtiyacı olduğunu söyleyince tarla satışından elde ettiğim parayı kendisine borç vermiştim" dedi.
Mehmet G., Korkuteli'de İbrahim Etem Sel adlı avukatın ölümüyle ilgili de savcılığın ifadesini aldığını söyledi. Ancak bu olayla ilgili hakkında dava açılmadığını belirten Mehmet G., Sel'in ölümünden önce kendisini icraya verdiğini söyledi.
Mahkemede Mehmet G.'nin eşi Ayşe G. de eşi lehine tanıklık yaptı. "Eşim çok bonkördür. Tanıdığı, bildiği insanlara senet olmadan bile borç verirdi" diyen Ayşe G., Meryem A.'ya da senet karşılığında eşinin borç verdiğini ileri sürdü.
OĞLMU TEŞHİS ETTİ
Mehmet G., Hanım K.nin ormanlık alanda öldürülmesiyle ilgisi olmadığını da savundu. Mehmet G., bir televizyon kanalına gönderdiği 'Arkadaş arıyorum' mesajı sonrasında Kılınç'ın kendisini aradığını ifade etti.
Bu şekilde tanıştıklarını aktaran Mehmet G., maktulle ilk olarak hayvanat bahçesinde buluştuğunu anlattı.
O tarihte Büyükşehir Belediyesinin raylı sistem inşaatında şoför olarak çalıştığını ve işçilerin kaldığı karavanda Hanım K. ile ilşkiye girdiğini söyleyen Mehmet G., bütün buluşmalarda Hanım K.'nin oğlunu da getirdiğini söyledi.
Mehmet G., olay tarihinde çalıştığı iş yerinden izin aldığını ve av köpekleriyle Akseki'de tek başına ava gittiğini ileri sürdü.
Hanım K.'nin öldürüldüğünü karakoldan aranması üzerine öğrendiğini iddia eden Mehmet G., "Hanım K.'yi ben öldürmedim, maktulün oğlu Yasin'i ormanda terk etmedim, maktulün parası ve takılarını yağmalamadım" diye konuştu.
Ancak şu anda 14 yaşında olan Y.K., olay günü annesinin yanındaki kişinin Mehmet G. olduğunu mahkemede teşhis etti.
Mahkeme, Meryem A. ve Hanım K.'nin öldürülmesiyle ilgili Mehmet G.'nin tutuklanmasına, Korkuteli Cumhuriyet Başsavcılığı'na müzekkere yazılıp avukat Ethem Sel'in ölümüyle ilgili soruşturma dosyasının incelenmek üzere istenmesine karar verdi.